Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ έχει σχέδιο να αδειάσει τη Γάζα από τους κατοίκους της, είπε ο Χοσάμ Ζάκι του Αραβικού Συνδέσμου – Τι λένε οι ΗΠΑ

Το Ισραήλ έχει σχέδιο να αδειάσει τη Γάζα από τους κατοίκους της, είπε ο Χοσάμ Ζάκι του Αραβικού Συνδέσμου – Τι λένε οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ έχει σχέδιο να αδειάσει τη Γάζα από τους κατοίκους της, προειδοποίησε ο βοηθός γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Χοσάμ Ζάκι, σε συνέντευξή του στο BBC, όταν ρωτήθηκε γιατί η χώρα του, η Αίγυπτος, είναι απρόθυμη να δεχθεί Γαζαίους πρόσφυγες, που διαφεύγουν από τις μάχες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, απάντησε:

Η Αίγυπτος «δεν είναι μια χώρα που διστάζει να φιλοξενήσει πρόσφυγες, ούτε Παλαιστίνιους, ούτε οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα».

«Το θέμα είναι εάν η Αίγυπτος θα συμφωνήσει, θα αποδεχθεί ένα ισραηλινό σχέδιο που έχει σχεδιαστεί για να αδειάσει τη λωρίδα της Γάζας από τους κατοίκους της», είπε ο κ. Ζάκι.

«Αυτό είναι το όλο ζήτημα και η Αίγυπτος προφανώς, και για προφανείς λόγους, δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σχέδιο».

Λεζάντα: Στην κεντρική φωτογραφία, πάνω, με μωβ χρώμα τα εδάφη στη βόρεια Γάζα που ελέγχουν μέχρι την ώρα της παρούσας ανάρτησης οι Ισραηλινοί.

Τι λένε οι Αμερικανοί

Την Κυριακή 5/11 υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, απέρριψε την ιδέα οι Παλαιστίνιοι να εκτοπιστούν βίαια από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη συνάντησή τους στη Ραμάλα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν «κατέστησε σαφές ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν» από τον θύλακα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους μετά τη σύντομη συνάντηση.

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας και να εργάζονται υπέρ της επιθυμίας των Παλαιστινίων για κρατική συγκρότηση.

Ο κ. Αμπάς είπε ότι πρέπει να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός» και να παραδοθεί βοήθεια στη Γάζα, πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr