Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ιρανικούς και φιλοϊρανικούς στόχους στη Συρία

Οι Αμερικανοί βομβάρδισαν ιρανικούς και φιλοϊρανικούς στόχους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες αεροπορικές επιδρομές, που εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκαν από πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, αναφέρθηκαν αργά την Κυριακή 12/11 κατά πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν το Ιράν στη Συρία, ανέφερε ένα παρατηρητήριο πολέμου.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ένα στρατιωτικό αρχηγείο κοντά στην πόλη Αλ Μαγιαντίν στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και της συριακής κυβέρνησης, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έπληξαν επίσης, με τέσσερις αεροπορικές επιδρομές, τοποθεσίες στην Αλ Μπουκαμάλ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ωστόσο, οι αεροπορικές επιδρομές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε από την αμερικανική CENTCOM ούτε από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Διεθνή Συνασπισμό.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πρόσφατα αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία ως απάντηση στην αύξηση των επιθέσεων με ντρόουν και ρουκέτες από τις πολιτοφυλακές κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, τη Συρία και την περιοχή του Κουρδιστάν.

Την περασμένη Πέμπτη, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι μια αποθήκη όπλων που ανήκε στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και σε φιλοϊρανικές ένοπλες οργανώσεις έγινε στόχος αεροπορικών επιδρομών στην ανατολική Συρία.

«Αυτό το χτύπημα αυτοάμυνας ακριβείας αποτελεί απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον προσωπικού των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία από τις θυγατρικές των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης-Quds Force», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με στόχο οργανώσεις που συνδέονται με το Ιράν, σηματοδοτώντας τα πιο πρόσφατα αντίποινα σε μια σειρά επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομές ακριβείας σε εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούνται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και ομάδες που συνδέονται με το Ιράν ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του προσωπικού των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία.

»Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν κατά μιας εγκατάστασης εκπαίδευσης κι ενός ασφαλούς σπιτιού [σ.σ. γιάφκα] κοντά στις πόλεις Abu Kamal και Mayadin, αντίστοιχα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε δελτίο Τύπου την Κυριακή 12/11.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, αυτό είναι το τρίτο πλήγμα καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να καταστείλουν μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες σε αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και το Ιράκ, που εξαπολύθηκαν μετά από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτέθηκαν σε στρατεύματα των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού τουλάχιστον 40 φορές στο Ιράκ και τη Συρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 Αμερικανοί στρατιώτες να υποστούν τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο ή ελαφρά τραύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr