Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Ο Άσαντ επιστρατεύει άνδρες από όπου μπορεί – Το Ιράν στρατολογεί για τις πολιτοφυλακές του

Συρία: Ο Άσαντ επιστρατεύει άνδρες από όπου μπορεί – Το Ιράν στρατολογεί για τις πολιτοφυλακές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συριακή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη εκστρατεία στρατολόγησης, συλλαμβάνοντας για να υπηρετήσουν τη θητεία τους εκατοντάδες άνδρες από τις αρχές Νοεμβρίου στις περιοχές υπό τον έλεγχό της, συμπεριλαμβανομένου του Χαλεπίου, της Χομς και της Χάμα που εκτείνονται στις βορειοανατολικές περιοχές.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, χιλιάδες στρατιωτικοί αποστάτησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις και χιλιάδες αποφάσισαν να μην ενταχθούν στην υποχρεωτική θητεία, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις στιγματίστηκαν με δολοφονίες αμάχων, για να μην αναφέρουμε ότι νεοσύλλεκτοι ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή χωρίς να λάβουν την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευση.

Στις 14 Νοεμβρίου, μια καλά πληροφορημένη πηγή είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι η Στρατονομία των κυβερνητικών δυνάμεων συνέλαβε 850 άτομα στο Χαλέπι για να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Στόχος της εκστρατείας είναι η στρατολόγηση 4.800 ανδρών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι περιφέρειες της Ράκα, της Ιντλίμπ, της Σουγουέιντα και μεγάλα τμήματα της Ντέιρ αλ Ζουρ αποκλείονται από την επιστράτευση, καθώς είτε βρίσκονται εκτός κυβερνητικού ελέγχου είτε διοικούνται από τοπικές φατρίες.

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Δημοκρατικής Ταξιαρχίας, συνιστώσα των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαχμούντ Χαμπίμπ, δήλωσε στην ιστοσελίδα North Press ότι η κυβέρνηση αποστράτευσε έναν αριθμό στρατευσίμων της μετά το 2018 όταν η κρίση υποχώρησε, ωστόσο, κινητοποιεί τις δυνάμεις της τώρα λόγω των συνεχιζόμενων συνθηκών.

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, μετά από μια αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς, πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον αμερικανικών βάσεων στη Συρία και το Ιράκ.

Στις 15 Νοεμβρίου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 55 επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στη Συρία και το Ιράκ από τις 17 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 59 Αμερικανοί.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για την υποχρεωτική στρατολόγηση είναι ότι το «καθεστώς» έχει καταφύγει ακόμα και στις γειτονιές που κατείχε στις πόλεις Χασάκα και Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, σε μια προσπάθεια «να προσελκύσει στρατεύσιμους από περιοχές εκτός ελέγχου του», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Η Χασάκα και το Καμισλί είναι κυρίως υπό κουρδικό έλεγχο, ωστόσο η κυβέρνηση ελέγχει κάποιες συνοικίες.

«Όσοι στρατολογούνται θα υπηρετούσαν υπό τις κυβερνητικές δυνάμεις.

»Η εκστρατεία διαφέρει από την κατάταξη στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες λειτουργούν υπό την ταμπέλα των κυβερνητικών δυνάμεων μέχρι η τακτική παρουσία και δράσεις αναλάβουν μια περιοχή.

»Αυτή είναι μια κραυγαλέα επέμβαση αυτών των πολιτοφυλακών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, μια πηγή που γνωρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν συμφώνησε ότι οι νέοι στρατεύσιμοι θα υπηρετήσουν την κυβέρνηση και δεν θα ενταχθούν σε κανένα άλλο κόμμα.

Όσον αφορά τα κίνητρα της εκστρατείας στρατολόγησης, ο Χαμπίμπ διαβεβαίωσε ότι σχετίζεται με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και τις πρόσφατες επιθέσεις κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, ωστόσο, οι νεοσύλλεκτοι δεν θα συμμετάσχουν σε σύγκρουση επειδή δεν έχουν εκπαίδευση και ικανότητες, και οι ΗΠΑ, τα στρατεύματα του Διεθνούς Συνασπισμού και οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSF) δέχονται επιθέσεις με ντρόουν και πυραύλους που χρειάζονται εκπαιδευμένους χειριστές.

«Η πιθανή επερχόμενη κλιμάκωση θα εξαρτηθεί από την ιρανική επέμβαση μέσω καλά εκπαιδευμένων πολιτοφυλακών που θα εφοδιαστούν με όπλα», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Από την πλευρά της, πηγή που γνωρίζει τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν διαφώνησε με τον Χαμπίμπ, λέγοντας ότι ο μόνος στόχος της εκστρατείας είναι «η προστασία των περιοχών που ελέγχονται από την κυβέρνηση».

Η πηγή είπε: «Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εξαπολύσει επιθέσεις εντός ή εκτός του συριακού εδάφους».

Η συριακή κυβέρνηση επιστρατεύει δυνάμεις κατά καιρούς λόγω της συνεχούς μετανάστευσης νέων και της εγγραφής μεγάλου αριθμού στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, σύμφωνα με την πηγή.

Το Ιράν προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των μαχητών του για να ενισχύσει την επιρροή του και να ενισχύσει τη θέση του ως στρατιωτική δύναμη στη Συρία, σε μια προσπάθεια να αλλάξει δημογραφικά την περιοχή, εκμεταλλευόμενο τη ζοφερή οικονομική κατάσταση, θρησκευτικά και φυλετικά ζητήματα και όσους αποφεύγουν να υπηρετήσουν στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Ένας αξιωματικός των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν είπε στην ιστοσελίδα North Press υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν δεν επιβάλλουν επιστράτευση, αντίθετα, χρησιμοποιούν μεσίτες και ηγέτες φυλών για να «δελεάσουν νέους με χρήματα και προστασία από τη δίωξη της ασφαλείας».

Ο αξιωματικός ενημέρωσε την ιστοσελίδα North Press ότι οι περισσότεροι από αυτούς που εντάσσονται στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν κατάγονται κυρίως από την πόλη Παλμύρα, την ύπαιθρο της Χομς και τη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Είπε ότι η πρόσφατη κλιμάκωση μεταξύ των SDF από τη μια πλευρά και των υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών και των κυβερνητικών δυνάμεων από την άλλη έχει πολιτικούς σκοπούς και στοχεύει στην αποσταθεροποίηση των περιοχών που ελέγχονται από τις SDF.

Οι περιοχές που ελέγχονται από τις SDF, ιδιαίτερα η ανατολική Ντέιρ αλ Ζουρ, έγιναν πρόσφατα μάρτυρες εντάσεων ασφαλείας και συγκρούσεων μεταξύ των SDF και ενόπλων ομάδων που συνδέονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr