ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος: Οποιεσδήποτε Συμφωνίες ή Μνημόνια Κατανόησης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών θα πρέπει να συνάπτονται σύμφωνα με το
Υπό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» - Οι διευκρινήσεις του Ισραήλ
41χρονη καθαρίστρια έκλεβε για 15 χρόνια σεντόνια και τρόφιμα από το νοσοκομείο «Παπανικολάου»
ΕΛ.Α.Σ.: Για τον Μητσοτάκη η παιδεία ΔΕΝ είναι πυλώνας εθνικής ανάπτυξης - Το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. για τα παιδιά της
Ο Φαραντούρης ζήτησε από τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στην ΕΕ σεβασμό στο ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι όμηροι από τη Γάζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ–Χαμάς.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, περίπου στις 5 μ.μ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, 13 γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της διέλευσης της Ράφα, και παρελήφθησαν από ισραηλινές δυνάμεις, προκειμένου να μεταφερθούν στο Ισραήλ.
Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Χαμάς παρέδωσε τους 13 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου συνοδεύσει στο πέρασμα της Ράφα,
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι έλαβε επιβεβαίωση για την απελευθέρωση και 12 Ταϊλανδών εργατών.
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι 12 Ταϊλανδοί βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ και οδηγούνται σε νοσοκομείο για εξετάσεις.
Βάσει της συμφωνίας, την Παρασκευή 24/11 αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι επίσης 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι -24 γυναίκες και 15 έφηβοι- από ισραηλινές φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ–Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ, βρίσκεται σε ισχύ τετραήμερη κατάπαυση του πυρός.
Οι όμηροι, μετά την υποδοχή τους από ισραηλινές δυνάμεις στην Αίγυπτο, θα υποβληθούν σε αρχική ιατρική εξέταση και θα υπάρξει μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ αυτών και των οικογενειών τους.
Όσοι κριθεί ότι χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Soroka ενώ οι υπόλοιποι θα κατανεμηθούν στα πέντε ιατρικά κέντρα που έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή τους.
Εκεί θα τους περιμένουν οι συγγενείς τους, μαζί με ιατρική και ψυχολογική ομάδα.
Αργότερα, θα υποβληθούν σε ολοκληρωμένες ιατρικές εξετάσεις και ενήλικοι όμηροι θα ανακριθούν από τις Αρχές.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Χαμάς δεσμεύθηκε να απελευθερώσει συνολικά 50 ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 150 Παλαιστινίων κρατουμένων.
Η απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.























































