Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γεια, είμαι ο Γιάχια Σινουάρ – Είστε οι πιο προστατευμένοι εδώ» είπε σε Ισραηλινούς ομήρους

«Γεια, είμαι ο Γιάχια Σινουάρ – Είστε οι πιο προστατευμένοι εδώ» είπε σε Ισραηλινούς ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, είχε επισκεφθεί Ισραηλινούς ομήρους όσο κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αρπαγή τους στις 7 Οκτωβρίου, κατά την αιφνιδιαστική επίθεση σοκ της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ ισραηλινών μέσων ενημέρωσης τη Δευτέρα 27/11.

Ο Σινουάρ μίλησε στους ομήρους στα εβραϊκά, σχεδόν χωρίς καθόλου προφορά, σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει, μετέδωσε το Channel 12 News, επικαλούμενο όμηρο που απελευθερώθηκε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η επίσκεψη έγινε σε υπόγεια σήραγγα τις πρώτες ημέρες μετά την επίθεση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους κάπου 1.200 άνθρωποι και απήχθησαν άλλοι περίπου 240, κατά τους αριθμούς των ισραηλινών Αρχών.

«Γεια, είμαι ο Γιάχια Σινουάρ. Είστε οι πιο προστατευμένοι εδώ.

»Τίποτα δεν θα συμβεί σε εσάς», είπε στους ομήρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η όμηρος που ήταν παρούσα αφηγήθηκε το περιστατικό στην οικογένεια και επίσης ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ιστορία, ανέφερε το Channel 12.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Haaretz Δευτέρα, όλοι οι όμηροι που συνάντησαν τον Σινουάρ ήταν από το Νιρ Οζ, ένα κιμπούτς που υπέστη μεγάλες απώλειες στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Σινουάρ θεωρείται ότι σχεδίασε την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, έμαθε Εβραϊκά στις ισραηλινές φυλακές, αφού καταδικάστηκε το 1989 ως επικεφαλής της απαγωγής και της δολοφονίας δύο Ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και τεσσάρων Παλαιστινίων που υποπτευόταν ότι συνεργαζόταν με το Ισραήλ.

Η δράση του αυτή εναντίον Παλαιστίνιων του χάρισε τον χαρακτηρισμό «ο χασάπης από την Χαν Γιουνίς».

Καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2011 ως μέρος της συμφωνίας για την επιστροφή του αιχμάλωτου Ισραηλινού στρατιώτη Χίλαντ Σαλίτ.

Ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του, το Ισραήλ άφησε τότε 1.027 Παλαιστίνιους.

Πέρυσι, η Μπέτι Λαχάτ, πρώην φύλακας της φυλακής Χασαρόν και επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της Υπηρεσίας Φυλακών του Ισραήλ, δήλωσε στην εφημερίδα Maariv ότι ο Σινουάρ χρησιμοποίησε το χρόνο του στη φυλακή για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τους Ισραηλινούς.

«Είναι ένα πολύ έξυπνο άτομο που επένδυσε στην πνευματική του ανάπτυξη και σε μια εις βάθος κατανόηση της ισραηλινής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σινουάρ είναι γνωστός για τη φλογερή του ρητορική και για τις επευφημίες τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Επιλέχθηκε να ηγηθεί της Χαμάς στη Γάζα το 2017, διαδεχόμενος τον Ισμαήλ Χανίγια που είναι ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς και ζει στο Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr