Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Εσύ να φιλοξενήσεις τρομοκράτες της Χαμάς που φεύγουν από τη Γάζα

Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Εσύ να φιλοξενήσεις τρομοκράτες της Χαμάς που φεύγουν από τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 2/12 μετά από ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Έλι Κοέν στο «X».

«Ερντογάν να φιλοξενήσεις εσύ τους τρομοκράτες της Χαμάς»

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα.

»Το Ισραήλ θα απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ο Κόεν στην ανάρτησή του.

«Εσείς τουρκική προεδρία είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήσετε στη χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν έχουν εξοντωθεί και φεύγουν από τη Γάζα» πρόσθεσε αιχμηρά ο Ισραηλινός υπουργός.

Μόνο που στον ισραηλινό ΥΠΕΞ διαφεύγει ( ; ) ότι η Τουρκία ήδη φιλοξενεί τρομοκράτες της Χαμάς και την ηγεσία της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Αγνοείτε τον νόμο»

Η χρήση «ωμής βίας εναντίον ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού από μια δύναμη κατοχής δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ως αυτοάμυνα», απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Οντζού Κετσελί είπε ότι «όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και καταστρέφει τις βασικές ελευθερίες τους, τόσο περισσότερη αντίσταση θα αντιμετωπίσει, καθώς πολλοί περισσότεροι Παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πραγματοποίηση των συλλογικών τους στόχων και ατομικά δικαιώματα».

«Στον πυρήνα του τρέχοντος προβλήματος βρίσκεται η ισραηλινή κατοχή, καθώς και η επεκτατική του νοοτροπία και οι κατασταλτικές ενέργειες που αγνοούν εντελώς τον νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες αρχές», είπε ο Κετσελί.

Λεζάντα κεντρικής φωτογραφίας: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, και τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, τον Ιούλιο του 2023. Αμπάς και Χανίγιε συναντήθηκαν με τον Ερντογάν κεκλεισμένων των θυρών, ανέφερε το γραφείο του Τούρκου ηγέτη. Πηγές κοντά στο κόμμα Φατάχ και τη Χαμάς ανέφεραν ότι η συνάντηση της Άγκυρας επικεντρώθηκε στην ενότητα της Παλαιστίνης και στον τρόπο τερματισμού των διχασμών. Δύο μήνες μετά πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr