Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών – Με ομοβροντία ρουκετών απάντησε η Χαμάς

Γάζα: Νέο κύμα ισραηλινών βομβαρδισμών – Με ομοβροντία ρουκετών απάντησε η Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει ο ισραηλινός στρατός δύο ημέρες μετά τη λήξη της επταήμερης εκεχειρίας.

Από την πλευρά τους οι ένοπλες πτέρυγες της τζιχαντιστικής Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν το Σάββατο 2/12 «ομοβροντία ρουκετών» με στόχο ισραηλινές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εκτοξεύθηκαν «πάνω από 250 ρουκέτες» και ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες, καταγράφοντας τις πρώτες τέτοιες απώλειες μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.

Όπως ανακοίνωσε επίσης το καθεστώς της Χαμάς, επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 3/12 είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στον τομέα της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για τη λήξη της εκεχειρίας, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση περίπου 100 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων.

Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση των ομήρων

Το Σάββατο 2/12 εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας την απελευθέρωση των 137 ανθρώπων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί είχαν αφίσες με τις φωτογραφίες των ομήρων.

Τέσσερις πρώην όμηροι απευθύνθηκαν στο πλήθος μέσω βιντεοσύνδεσης, για να μιλήσουν για όσα βίωσαν –τον φόβο, την πείνα, την έλλειψη ύπνου- στη διάρκεια της ομηρείας τους.

«Οι κόρες μας είδαν πράγματα που παιδιά αυτής της ηλικίας, ή κάθε ηλικίας, δεν πρέπει να βλέπουν», δήλωσε η Ντανιέλ Αλονι, 45 ετών, που απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου με την πεντάχρονη κόρη της.

Η Έλενα Τρουπάνοφ, που αφέθηκε ελεύθερη την Τετάρτη και που βρέθηκε στη συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ, έκανε έκκληση:

«Πρέπει να φέρουμε πίσω τον Σάσα μου και τους υπόλοιπους» ομήρους, δήλωσε, αναφερόμενη στον γιο της, που συνεχίζει να κρατείται.

Λόιντ Όστιν: Δεν θα υπάρξει νίκη κατά της Χαμάς αν το Ισραήλ δεν προστατεύει τους αμάχους

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν καλούσε το Ισραήλ, να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστίνιους, προϋπόθεση -σύμφωνα με τον ίδιο- για μια νίκη επί του πεδίου κατά της Χαμάς.

Στη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ για την Εθνική Άμυνα του Ινστιτούτου Ρίγκαν, στην Καλιφόρνια, ο πρώην στρατηγός, ο οποίος πολέμησε κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και ηγήθηκε της μάχης κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξήγησε ότι έχει κρατήσει «ένα ή δύο πράγματα για τη μάχη μέσα σε πόλεις».

«Το μάθημα που πρέπει να πάρει κανείς δεν είναι ότι έχει σίγουρη τη νίκη σε έναν πόλεμο στον αστικό ιστό, αν προστατεύει τους αμάχους.

»Το μάθημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να κερδίσει έναν πόλεμο στην πόλη παρά μόνο αν προστατεύει τους αμάχους», τόνισε.

«Σε αυτό το είδος μάχης, το κέντρο βάρους είναι ο άμαχος πληθυσμός.

»Και αν τον σπρώξετε στην αγκαλιά του εχθρού, αντικαθιστάτε μια τακτική νίκη με μια στρατηγική ήττα», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι «όπως η Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος ήταν βαθιά ριζωμένο σε αστικές περιοχές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr