ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Έρχεται στην Ελλάδα το ισχυρό κύμα καύσωνα που «καίει» την Ευρώπη
Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, αντέχει ακόμη η ΝΔ, πέφτει συνεχώς το ΠΑΣΟΚ
DW: Ο λόγος που μόλις 6% των γερμανικών νοικοκυριών έχουν κλιματιστικά στα σπίτια τους
«Εϊλάτ 2035»: Η απάντηση του Ισραήλ στον εμπορικό άξονα Άγκυρας, Ντόχας και Ριάντ
Ερντογάν: Ο αγώνας κατά του Ισραήλ γίνεται «για τη δική μας επιβίωση και για την επιβίωση του [τουρκικού] έθνους μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Mε οργή απάντησε η Τουρκία στην Δανία επειδή δικαστήριο της χώρας αθώωσε 10 κατηγορούμενους για οικονομική ενίσχυση του PKK.
Η κίνηση αυτή της Δανίας είχε έρθει ως απάντηση στην Τουρκία που είχε ελευθερώσει έναν τζιχαντιστή που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει συγγραφέα στην Δανία.
Το Σάββατο η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από την Δανία να δώσει εξηγήσεις όμως το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν διαρραγεί σε μεγάλο βαθμό.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Κοπεγχάγη πληροφορήθηκε ότι αφέθηκε ελεύθερος τζιχαντιστής που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει συγγραφέα στην Δανία.
Η Δανία είχε ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία που δεν έδωσε ποτέ.
Ως αντίποινα η Δανία αθώωσε 10 «τρομοκράτες» του PKK που αντιμετώπιζαν βαριές ποινές φυλάκισης επειδή μάζεψαν 24 εκατομμύρια δολάρια και μέσω του κουρδικού τηλεοπτικού σταθμού Roj TV έφτασαν στο PKK.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι 10 «τρομοκράτες» του PKK δεν ήξεραν ότι θα πάνε στο…PKK!
Πρόκειται όπως καταλαβαίνεται για μια αστεία δικαιολογία που μοναδικό στόχο είχε να δώσει σαφέστατο μήνυμα των αντιποίνων που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία για την υποστήριξη των τζιχαντιστών.























































