Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιλ Γκέιτς: 500 εκατ. δολάρια για τη μάχη ενάντια στις επιδημίες

Μπιλ Γκέιτς: 500 εκατ. δολάρια για τη μάχη ενάντια στις επιδημίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έμπολα, Μπιλ Γκέιτς,

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της ελονοσίας και άλλων επιδημιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, λέγοντας ότι “η εξάπλωση του Έμπολα αποτελεί πρόσκληση για δράση”.

Ο πρώην πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε στο 63ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στη Νέα Ορλεάνη ότι το ίδρυμα που φέρει το όνομά του θα δαπανήσει περισσότερα 500 εκατομμύρια δολάρια “για να μειωθεί η εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία, η πνευμονία, η διάρροια και μια σειρά από παρασιτικές λοιμώξεις, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτων και αναπηριών στις αναπτυσσόμενες χώρες”.

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι εκτός από τη δέσμευση για τη σημαντική χρηματική δαπάνη, το ίδρυμα Γκέιτς έχει αυξήσει κατά 30% το ετήσιο ποσό χρηματοδότησης για την ελονοσία.

Ο Γκέιτς περιέγραψε την επιδημία του ιού Έμπολα, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.900 ανθρώπους στη δυτική Αφρική από την αρχή του έτους, σαν μια “κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της παγκόσμιας υγείας”, και ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες στην αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα φάρμακα ασθενειών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός”.

“Η επιδημία του Έμπολα μας έδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι ο κόσμος μας σήμερα αλληλοσυνδέεται και ότι τα υγειονομικά προβλήματα μας αφορούν όλους, παντού. Και για να τα ξεπεράσουμε πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το τεράστιο πρόβλημα των μολυσματικών ασθενειών”.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η εξάλειψη της ελονοσίας από τα μέσα αυτού του αιώνα είναι “ένας στόχος αναγκαίος όσο και εφικτός”.

“Δεν μπορούμε να το κάνουμε με μικρά βήματα. Η ιστορία δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η ελονοσία είναι να μπει ένα οριστικό τέλος”, είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με τον αγώνα κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα, το ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τη δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχεται ότι σε πέντε χρόνια η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει πολλά αλλά δεν ανησυχεί

Μπιλ Γκέιτς: Θα χάσουμε το κρίσιμο όριο των 2 βαθμών Κελσίου

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Λίστα TOP-10 του FORBES

Μπιλ Γκέιτς: Ο Μπάφετ λέει να περιβάλλετε τον εαυτό σας «με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από τον εαυτό σας»

Μπιλ Γκέιτς: Δεν συμφέρει οικονομικά τον Έλον Μασκ να πάει στον Άρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr