Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι και φιλότουρκοι απήγαγαν 435 πολίτες από την κατεχόμενη Εφρίν/Αφρίν στη Β/Δ Συρία

Τούρκοι και φιλότουρκοι απήγαγαν 435 πολίτες από την κατεχόμενη Εφρίν/Αφρίν στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό κράτος και ο στρατός του που στρατολογείται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και τις «θυγατρικές» του διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην κατεχόμενη συροκουρδική πόλη Εφρίν/Αφρίν, η οποία καταλήφθηκε το 2018.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Κέντρου Τεκμηρίωσης Εγκλήματος την Παρασκευή 15/12, το τουρκικό κράτος και οι συμμορίες του απήγαγαν 435 πολίτες στο την πόλη από την αρχή του χρόνου.

Τις τελευταίες ημέρες, άλλα 6 άτομα έχουν απαχθεί από συμμορίες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας της Αφρίν/Εφρίν.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Εγκλημάτων είπε ότι οι συμμορίες έκαναν συχνά επιδρομές σε σπίτια, έσπασαν πόρτες, διέπραξαν κλοπές ενώ απήγαγαν κατοίκους.

Μεταξύ των 435 ατόμων που απήχθησαν ήταν παιδιά και 180 άρρωστοι πολίτες που χρήζουν επείγουσας περίθαλψης.

Το Καντόνι Εφρίν/Αφρίν ήταν το δυτικότερο καντόνι της Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) και της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, όπου ζούσαν 200.000 Κούρδοι.

Αν και ο πληθυσμός ήταν συντριπτικά κουρδικός, φιλοξενούσε διάφορες θρησκευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Γιαζίντι, των Αλαουιτών και των Χριστιανών μαζί με τους Σουνίτες Μουσουλμάνους.

Στις 20 Ιανουαρίου 2018, η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε 100 τοποθεσίες της Εφρίν/Αφρίν, ως την έναρξη μιας εισβολής που ονόμασαν «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας».

Η Τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε αδιάκριτα πολίτες καθώς και θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ), ενώ πραγματοποιήθηκε χερσαία επίθεση από φατρίες και πολιτοφυλακές που οργανώθηκαν υπό την ομπρέλα του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία είχαν περικυκλώσει την πόλη Εφρίν/Αφρίν και την έθεσαν υπό βομβαρδισμό πυροβολικού.

Τουρκική αεροπορική επιδρομή έπληξε το μοναδικό λειτουργικό νοσοκομείο της πόλης, σκοτώνοντας 16 πολίτες.

Οι άμαχοι τράπηκαν σε φυγή και οι SDF υποχώρησαν, και στις 18 Μαρτίου η Τουρκία βρισκόταν στην de facto κατοχή της Εφρίν/Αφρίν.

Μεταξύ 400 και 500 άμαχοι σκοτώθηκαν στην εισβολή, συντριπτικά ως αποτέλεσμα των τουρκικών βομβαρδισμών. Άλλοι πολίτες εκτελέστηκαν συνοπτικά στο πεδίο.

Πριν από την τουρκική εισβολή, η Εφρίν/Αφρίν ήταν ένα από τα πιο ειρηνικά και ασφαλή μέρη της Συρίας, και ουσιαστικά δεν γνώρισε ποτέ μάχες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου εκτός από κάποιες περιστασιακές αψιμαχίες μεταξύ YPG/YPJ και τζιχαντιστών δυνάμεων στα σύνορά της.

Ως αποτέλεσμα, η Εφρίν/Αφρίν πρόσφερε ειρηνικό καταφύγιο σε πάνω από 300.000 εσωτερικά εκτοπισμένους από άλλα μέρη της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr