Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν κτίριο στη Δαμασκό που χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Οι Ισραηλινοί ισοπέδωσαν κτίριο στη Δαμασκό που χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα κτίριο κατοικιών στη Δαμασκό χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Βίντεο, από όπου και η κεντρική εικόνα, έδειξε μια μεγάλη στήλη καπνού να υψώνεται στον αέρα στη γειτονιά Μεζάχ.

Τέσσερα μέλη του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών τους, σκοτώθηκαν στο χτύπημα στη Δαμασκό, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της φιλοσυριακής συμμαχίας.

Ένας αξιωματούχος μιας ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή είπε στο Associated Press ότι το κτίριο χρησιμοποιούνταν από αξιωματούχους των Φρουρών της Επανάστασης, προσθέτοντας ότι οι «ισραηλινοί πύραυλοι» κατέστρεψαν ολόκληρο το κτίριο.

Δύο υψηλόβαθμοι Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν από τη φερόμενη ισραηλινή επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, αναφέρουν ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Δύο υψηλόβαθμοι Ιρανοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν στη σημερινή επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] στη γειτονιά Μαζέχ της Δαμασκού», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, επικαλούμενο μια ενημερωμένη αλλά ανώνυμη πηγή.

Το κρατικό Press TV αναφέρει τις ίδιες πληροφορίες, προσθέτοντας ότι οι δύο ήταν μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Από το πλήγμα στη Δαμασκό σκοτώθηκαν ο αρχηγός πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν για τη Συρία και ο αναπληρωτής του καθώς και δύο άλλα μέλη της Φρουράς το Σάββατο, συμπληρώνουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο αρχηγός πληροφοριών για τη Συρία των Φρουρών της Επανάστασης, ο αναπληρωτής του και δύο άλλα μέλη της Φρουράς σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, επικαλούμενο μια ενημερωμένη αλλά ανώνυμη πηγή.

Ένας εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ δήλωσε στο Reuters ότι κανένα μέλος της οργάνωσής τους δεν τραυματίστηκε στην υποτιθέμενη ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, μετά από αναφορές ότι κάποιοι βρίσκονταν στο βομβαρδισμένο κτίριο.

Αναφορές εβραϊκών και αραβικών μέσων ενημέρωσης χωρίς πηγές ανέφεραν ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Τζιχάντ, Άκραμ αλ Ατζούρι, είχε επίσης σκοτωθεί στην επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Al Jazeera: Τέλος η μετάδοση του στο Ισραήλ

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr