Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινό Κουρδιστάν: Σε μποϊκοτάζ των ιρανικών προϊόντων καλεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Ιρακινό Κουρδιστάν: Σε μποϊκοτάζ των ιρανικών προϊόντων καλεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ερμπίλ (ECCI) κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες και τους πολίτες στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν να μποϊκοτάρουν την εισαγωγή και χρήση ιρανικών προϊόντων.

«Οι επιθέσεις των ιρανικών δυνάμεων στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν σκοπό μόνο να διαστρεβλώσουν και να βλάψουν την ασφάλεια και την ειρήνη της Περιφέρειας Κουρδιστάν», αναφέρεται σε δήλωση του ECCI την Παρασκευή 19/1.

Το ECCI κατήγγειλε επίσης έντονα την επίθεση των ιρανικών δυνάμεων και κάλεσε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες στην περιοχή του Κουρδιστάν να σταματήσουν όλες τις οικονομικές και εμπορικές συνδέσεις με τη χώρα.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) «χτύπησε» τη Δευτέρα την ιδιωτική κατοικία του Κούρδου επιχειρηματία Peshraw Dizayee κατά τη διάρκεια οικογενειακής συγκέντρωσης στην Ερμπίλ, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Dizayee, της κόρης του, μόλις 11 μηνών, και δύο άλλων καλεσμένων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει την έντονη καταδίκη αυτών των επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, αυτό το περιστατικό σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που οι IRGC στοχεύουν ιδιωτικές κατοικίες στην Ερμπίλ.

Οι συζητήσεις γύρω από αυτήν την επίθεση έχουν γίνει επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού Μασρούρ Μπαρζανί και ηγετών από διάφορες χώρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Γερμανός υπουργός Επικρατείας απηύθυνε την καταδίκη του Βερολίνου για την επίθεση της 15ης Ιανουαρίου στην Ερμπίλ σε επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της περιοχής του Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί.

Ο πρωθυπουργός Μπαρζανί, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την αλληλεγγύη της Γερμανίας, συμμετείχε σε συζητήσεις με τον Λίντνερ, και τα δύο μέρη υπογράμμισαν τη σημασία της συνεχιζόμενης βοήθειας του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ και την περιοχή του Κουρδιστάν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Ολλανδή υπουργός Εξωτερικών, Χάνκε Μπράουνς Σλοτ, συμμετείχε σε συζητήσεις με τον Ιρανό ομόλογό της την Παρασκευή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τον τραγικό θάνατο ενός Ολλανδού βρέφους κατά τις πρόσφατες επιθέσεις του Ιράν στην Ερμπίλ.

Εκφράζοντας τη θλίψη της, η Σλοτ δημοσίευσε στο «X»:

«Κάλεσα και τον Ιρανό Πρέσβη. Ο θάνατος του μικρού παιδιού, που ήταν λιγότερο από ενός έτους, είναι πραγματικά αποκαρδιωτικός.

»Συλλυπούμαστε έντονα την οικογένεια του εκλιπόντος και τα άλλα θύματα αυτής της επίθεσης.

»Παρέχουμε προξενική βοήθεια στην οικογένεια αυτή τη δύσκολη περίοδο.

»Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις του Ιράν στην Ερμπίλ».

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα όταν τουλάχιστον τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την ιδιωτική κατοικία του γνωστού Κούρδου επιχειρηματία Peshraw Dizayee στο βόρειο Ερμπίλ.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τεσσάρων πολιτών, μεταξύ των οποίων ο Dizayee και η 11 μηνών κόρη του, Zhina, η οποία ήταν επίσης Ολλανδή υπήκοος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr