Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λωρίδα της Γάζας ερείπια – Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια που ζητά πληροφορίες για τους ομήρους

Η Λωρίδα της Γάζας ερείπια – Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια που ζητά πληροφορίες για τους ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ σφυροκόπησε στόχους κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας το Σάββατο 20/1, την ώρα που ισραηλινά αεροσκάφη έριχναν φυλλάδια στην περιοχή της Ράφα, στο νότιο τμήμα, προτρέποντας τους Παλαιστίνιους που έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκεί να βοηθήσουν για τον εντοπισμό των ομήρων που κρατάει η Χαμάς, ανέφεραν κάτοικοι.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ανέφερε πως μαχητικά της έπληξαν ομάδες τζιχαντιστών που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά σε στρατεύματα και να εκτοξεύσουν πυραύλους εναντίον αρμάτων μάχης στη βόρεια Γάζα και έκανε επίσης γνωστό πως βομβάρδισε στόχους κατά μήκος της Γάζας.

Στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα, όπου το Ισραήλ λέει πως επέκτεινε τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν περιοχές περιμετρικά του νοσοκομείου Νάσερ κατά τη διάρκεια της νύχτας, περιγράφοντας τους βομβαρδισμούς ως τους σφοδρότερους εδώ και πολλές ημέρες.

Το νοσοκομείο Νάσερ είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργεί στη Γάζα.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως τζιχαντιστές της Χαμάς επιχειρούν από και περιμετρικά των νοσοκομείων, μεταξύ αυτών από το Νάσερ, κάτι που η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό αρνούνται, αν και το Ισραήλ παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Σε 100 και πλέον ημέρες πολέμου, οι ισραηλινές επιχειρήσεις από αέρος, στεριάς και θάλασσας έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε συντρίμμια, εκτοπίζοντας το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της των 2,3 εκατομμυρίων, πολλοί εκ των οποίων αναγκάστηκαν να μετακινούνται συνεχώς και να αναζητούν καταφύγιο σε σκηνές που δεν παρέχουν παρά ελάχιστη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Στη Ράφα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει για να σωθούν, το Ισραήλ έριξε φυλλάδια με τις φωτογραφίες 33 ομήρων, τα ονόματα των οποίων ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα, προτρέποντας τους εκτοπισμένους να επικοινωνήσουν.

«Θέλετε να επιστρέψετε στα σπίτια (σας);

»Παρακαλούμε τηλεφωνήστε εάν αναγνωρίζετε κάποιον από αυτούς», γράφουν τα φυλλάδια.

«Ζητούν από τους ανθρώπους βοήθεια, διότι αδυνατούν να φθάσουν στους ομήρους τους λόγω της αντίστασης», δήλωσε ο Αμπού Αλί, ένας κάτοικος της βόρειας Γάζας.

«Σταμάτησε τον πόλεμο, Νετανιάχου για να πάρεις πίσω τους ανθρώπους σου», είπε στο Ρόιτερς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr