Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό σχέδιο» για τις ΗΠΑ

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό σχέδιο» για τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στην Ουκρανία τα «παλιά σκουπίδια» από το οπλοστάσιό τους, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ξεστοκάρουν στην Ουκρανία ενώ προετοιμάζουν το στρατιωτικό τους δυναμικό την στρατιωτική βοήθεια που γυρίζει πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Washington Post ανέφερε ότι από τα 68 δισ. δολάρια που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία, σχεδόν το 90% επέστρεψε στις ΗΠΑ για την κατασκευή νέων όπλων ή την αντικατάσταση αυτών που στάλθηκαν στην Ουκρανία από τα αμερικανικά αποθέματα.

Το αμερικανικό δημοσίευμα είχε επικαλεστεί Ουκρανό αξιωματούχο να δηλώνει ότι «κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια», δημιουργώντας έτσι περισσότερες θέσεις εργασίας.

Κάτι αντίστοιχο υποστήριξε και ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε το ποσοστό του 90%, αλλά ισχυρίστηκε επίσης, χωρίς να προσφέρει σχετικά στοιχεία, ότι οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τα όπλα τους με τα κονδύλια του Κιέβου ενώ τα «παλιά αρχαία σκουπίδια τους χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία».

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία «όχι ως έναν πόλεμο που έχει ήδη στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές… αλλά ως ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό σχέδιο».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022 «δεν ήταν εναντίον της Ουκρανίας ή του ουκρανικού λαού».

Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία «αναγκάστηκε να ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο είχε ξεπεράσει τα όρια καθώς είχε ένα αίσθημα ατιμωρησίας και δεν είναι πρόθυμο… να εγκαταλείψει τον πόλεμο εναντίον των πολιτών του στα νότια και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, ούτε την πολιτική διακρίσεων κατά των ρωσόφωνων Ουκρανών, που εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα».

Υποστήριξε επίσης ότι η Δύση ελέγχει την κυβέρνηση του Κιέβου και «εξοπλίζει αθόρυβα την Ουκρανία και την προετοιμάζει για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» εδώ και χρόνια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ επέκρινε την προτεινόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας) και τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας.

«Όλες αυτές οι φόρμουλες είναι ένας δρόμος προς το πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, τόσο καλύτερα θα είναι τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Δύση, στην οποία η “σταυροφορία” κατά της Ρωσίας έχει ήδη δημιουργήσει προφανείς κινδύνους.

»Σας συμβουλεύω να το ακούσετε προσεκτικά όσο υπάρχει ακόμη χρόνος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr