Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Συνελήφθησαν Τατζίκος και Ρώσος τζιχαντιστές για την επίθεση στην καθολική εκκλησία

Τουρκία: Συνελήφθησαν Τατζίκος και Ρώσος τζιχαντιστές για την επίθεση στην καθολική εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές για την επίθεση κατά της καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη που σημειώθηκε την Κυριακή, αφήνοντας ένα νεκρό άνθρωπο που βρισκόταν ανάμεσα στους εκκλησιαζόμενους.

Οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ταυτότητα του θύματος, αλλά τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι το θύμα της επίθεσης ήταν ο 52χρονος Τουντζέρ Τζιχάν, ο οποίος επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα την εκκλησία παρέα με τον θείο του, χωρίς όμως να είναι ο ίδιος Χριστιανός.

Στα μέσα ενημέρωσης μίλησαν συγγενείς του, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε διαφορές με κανέναν, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των πιστών, ήταν συνταξιούχος και είχε μία ελαφρά νοητική υστέρηση.

Μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν δύο ξένοι υπήκοοι, τους οποίους περιέγραψε ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Σύμφωνα με τον Γερλίκαγια, ο ένας είναι από το Τατζικιστάν και ο άλλος από τη Ρωσία.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε δήλωσή του στο Telegram, αναφέροντας ότι ήταν απάντηση σε έκκληση των ηγετών της οργάνωσης να στοχεύσουν Εβραίους και Χριστιανούς.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής, έκανε επίσης γνωστό ότι η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 30 τοποθεσίες και συνέλαβε συνολικά 47 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ αυτούς που προσπαθούν να διαταράξουν την ειρήνη της χώρας μας – τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους, εθνικές και διεθνείς εγκληματικές ομάδες, και αυτούς που στοχεύουν στην ενότητα και την αλληλεγγύη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση

Δύο ένοπλοι, έχοντας το πρόσωπό τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άνοιξαν πυρ.

Βίντεο [κεντρική φωτογραφία] που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη στιγμή της επίθεσης, με τους δύο δράστες να μπαίνουν στην εκκλησία και να ανοίγουν πυρ με τους εκκλησιαζόμενους να πέφτουν στο έδαφος.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες τρέπονται σε φυγή.

Ο Σουκρού Γκεντς, δήμαρχος της περιφέρειας Σαριγιέρ όπου σημειώθηκε η επίθεση, μιλώνυας στην εφημερίδα Birgun, είπε ότι οι ένοπλοι τράπηκαν σε φυγή αφού μπλόκαρε το όπλο τους.

Έκανε επίσης γνωστό ότι μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Πολωνίας Βίτολντ Λέσνιακ και η οικογένειά του, οι οποίοι είναι καλά μετά την επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr