Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν απέσυρε τους αξιωματικούς του από τη Συρία γιατί δεν θέλει να εισέλθει σε μια σύγκρουση που φουσκώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή

Το Ιράν απέσυρε τους αξιωματικούς του από τη Συρία γιατί δεν θέλει να εισέλθει σε μια σύγκρουση που φουσκώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) μείωσε την ανάπτυξη των ανώτερων αξιωματικών του στη Συρία λόγω των πρόσφατων έντονων αεροπορικών επιδρομών από το Ισραήλ, ανέφεραν πηγές στο Reuters την Πέμπτη 1/2.

Το Reuters επικαλέστηκε τρεις πηγές που ανέφεραν ότι η απόφαση του Ιράν να αποσύρει ανώτερους αξιωματικούς οφείλεται εν μέρει στη μη επιθυμία του να εισέλθει απευθείας σε μια σύγκρουση που φουσκώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις πηγές, η απόφαση δίνει έμφαση στο πώς εκτυλίσσονται οι συνέπειες του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στην περιοχή.

Από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον Ιρανών αξιωματικών στη Συρία, σκοτώνοντας αρκετούς από αυτούς.

Μία από τις πηγές είπε στο Reuters ότι ανώτεροι Ιρανοί διοικητές είχαν εγκαταλείψει τη Συρία μαζί με δεκάδες μεσαίου επιπέδου βαθμού αξιωματικούς, περιγράφοντάς το ως μείωση της παρουσίας.

Στις 29 Ιανουαρίου, αποκλειστική πηγή των IRGC είπε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press ότι η παραστρατιωτική δύναμη εκκένωσε τις περισσότερες θέσεις από τις δυνάμεις της στην Περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, καθώς και σε ορισμένες από τις θέσεις της στην Περιφέρεια της Χομς, στην κεντρική Συρία.

Πριν από αυτό, οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν εκκένωσαν αρκετές θέσεις στην Περιφέρεια της Ντέιρ αλ Ζουρ και τις μετέφεραν σε περιοχές στην αγροτική Χομς.

Αυτή η κίνηση έγινε εν αναμονή πιθανών αεροπορικών επιδρομών αντίποινων από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επίθεση στην αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 40 Αμερικανών στρατιωτών.

Τρεις από τις πηγές είπαν ότι η δύναμη των IRGC θα διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της Συρίας εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια της συμμάχου του, της λιβανικής Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσαν ότι οι μέχρι στιγμής αλλαγές δεν είχαν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Η μείωση του προσωπικού θα «βοηθήσει την Τεχεράνη να αποφύγει την έλξη στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας», δήλωσε στο Reuters μια ιρανική πηγή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα επηρεάσει το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr