Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαίωση ότι το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαίωση ότι το Ιράν παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ιράν σχετικά με την προμήθεια ιρανικών πυραύλων στη Ρωσία προχωρούν ενεργά, αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη επιβεβαίωση για τη μεταφορά αυτού του τύπου ιρανικών όπλων στη ρωσική πλευρά.

Μια τέτοια δήλωση έκανε την Πέμπτη 22/2 κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Το Ιράν παρέχει στη Ρωσία σημαντικό αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατευθυνόμενων εναέριων βομβών και πυρομαχικών πυροβολικού, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί με κάποιο τρόπο για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

»Επιπλέον, όπως προειδοποίησα τον περασμένο μήνα από το βήμα στον Λευκό Οίκο, οι διαπραγματεύσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από το Ιράν προχωρούν ενεργά», σημείωσε ο Κίρμπι.

Υπενθύμισε ότι προχθές το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε υλικό στο οποίο λέγεται ότι το Ιράν έχει μεταφέρει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους στη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το άρθρο βασίζεται στα σχόλια ιρανικών κυβερνητικών αξιωματούχων, «οι οποίοι καυχιούνται ότι παρείχαν στη Ρωσική Ομοσπονδία πυραύλους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν Ουκρανούς αμάχους».

Ως προς αυτό, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης σημείωσε:

«Ενώ το παρακολουθούμε στενά, δεν έχουμε δει καμία επιβεβαίωση ότι οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν πράγματι από το Ιράν στη Ρωσία.

»Αλλά σε αυτά τα δημοσιεύματα, οι Ιρανοί τονίζουν ξεκάθαρα ότι θα στείλουν βαλλιστικούς πυραύλους προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνουν».

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, εάν το Ιράν μεταφέρει αυτά τα όπλα στη ρωσική πλευρά, η απάντηση της διεθνούς κοινότητας θα είναι «ταχεία και αυστηρή».

«Από την πλευρά μας, θα φέρουμε αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

»Θα επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν.

»Και θα συντονίσουμε περαιτέρω βήματα ως απάντηση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν ήδη κυρώσεις κατά του Ιράν, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες ως απάντηση στη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Τεχεράνης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε παραπέρα εάν το Ιράν παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η παράδοση πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

Την προηγούμενη μέρα, τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ιράν παρέδωσε στη Ρωσία περίπου 400 βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι και οι βαλλιστικοί πύραυλοι Zolfaghar του τύπου Fateh-110, ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 έως 700 χλμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr