ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε οπλαρχηγό της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας κορυφαίος Ιρακινός οπλαρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα), ο Άμπου Μαρί αλ Καχτάνι, σκοτώθηκε κι άλλοι μουτζαχεντίν τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 4/4 σε έκρηξη στην πόλη Σαρμάντα στην περιφέρεια της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Η HTS, μέσω του δικού του μέσου ενημέρωσης Amjad, ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλ Καχτάνι από επίθεση με ζώνη εκρηκτικών που πραγματοποιήθηκε από μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Αλ Καχτάνι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μαΐσρ αλ Τζαμπούρι, είχε ιρακινή υπηκοότητα και εισήλθε στη Συρία το 2011.

Είχε τιμωρηθεί από τις ΗΠΑ από το 2012.

Στις 7 Μαρτίου, η HTS απελευθέρωσε τον Αλ Καχτάνι μετά από επτάμηνη σύλληψη για καταγγελίες για συνεργασία με ξένες οντότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου κατά Ευρώπης για κατευνασμό των τζιχαντιστών

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Αυστραλία: 65χρονος κατηγορείται ως προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr