Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: «Όποιος μας κάνει κακό, θα τον βλάψουμε»

Νετανιάχου: «Όποιος μας κάνει κακό, θα τον βλάψουμε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμό του στη Γάζα, αλλά προετοιμάζεται και για σενάρια σε άλλες περιοχές, δήλωσε την Πέμπτη 11/4 ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω ανησυχίας ότι το Ιράν ετοιμάζεται να χτυπήσει το Ισραήλ ως απάντηση για την εξολόθρευση ανώτερων Ιρανών διοικητών στη Δαμασκό της Συρίας.

«Όποιος μας κάνει κακό, θα τον βλάψουμε.

»Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του Κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», είπε σε σχόλια που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του μετά από επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά ιρανικά αντίποινα για τη δολοφονία ενός ανώτερου στρατηγού και έξι άλλων Ιρανών αξιωματικών σε αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Το Ισραήλ δεν είπε ότι ευθύνεται, αλλά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ είπε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση.

Ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλιά του καθώς ισραηλινά στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν μια επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας τη νύχτα, η οποία ο στρατός είπε ότι είχε στόχο την καταστροφή υποδομών ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.

Τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια επίθεση στην πόλη Ράφα, στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο, αλλά οι μάχες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

«Ήταν σαν ο στρατός κατοχής να ξεκινούσε έναν νέο πόλεμο», είπε ο Ραούφ Αμπέντ, 20 ετών, μέσω μιας εφαρμογής συνομιλίας από το Deir Al-Balah στα νότια του προσφυγικού καταυλισμού Al-Nuseirat.

«Οι εκρήξεις ήταν ασταμάτητα, οι ήχοι ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις», είπε.

«Κάθε φορά που ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητα, σαν να προσπαθεί να πιέσει τη Χαμάς χτυπώντας εμάς, τους αμάχους», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr