Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία και μια οργάνωση που συνδέεται με το τουρκικό καθεστώς έχτισαν έναν νέο οικισμό εποίκων στην υπό τουρκική κατοχή κουρδική περιοχή της Εφρίν/Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε ο ανταποκριτής της ιστοσελίδα North Press τη Δευτέρα 15/4.

Ο νέος οικισμός εποίκων βρίσκεται στην περιοχή Τζαμπάλ αλ Αχλάμ (Όρος αλ Αχλάμ) που βρίσκεται νότια της πόλης της Εφρίν και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός σε αυτήν την περιοχή.

Ο οικισμός αποτελείται από περίπου 100 σπίτια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024.

Σε αυτά τα σπίτια θα στεγαστούν οικογένειες των μουτζαχεντίν των υποστηριζόμενων από την Τουρκία ισλαμιστικών φατριών της ένοπλης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, ένας συνασπισμός φιλότουρκων ισλαμιστών γνωστός και ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA), ειδικά όσοι μουτζαχεντίν έχουν έλθει ως εσωτερικοί πρόσφυγες από τις επαρχίες Χομς και Ριφ Ντιμάσκ.

Η πόλη της Εφρίν/Αφρίν και τα 365 χωριά που συνδέονται με αυτήν βρίσκονται υπό την κατοχή των τουρκικών δυνάμεων και των συνδεδεμένων με αυτές φατριών του SNA από τον Μάρτιο του 2018 μετά τη λεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» για την απώθηση των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), με το πρόσχημα της προστασίας της «εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

Έκτοτε, ισλαμιστικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν κατασκευάσει πολλούς οικισμούς για να στεγάσουν χιλιάδες οικογένειες μουτζαχεντίν του SNA που προέρχονταν από άλλες περιοχές της Συρίας.

Ωστόσο, οι αρχικοί κάτοικοι της Εφρίν/Αφρίν, κυρίως οι Κούρδοι, έχουν εκτοπιστεί βίαια και έχουν μείνει σε εγκαταλειμμένα χωριά και στρατόπεδα εκτοπισμένων στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των οικισμών που χτίστηκαν στην Εφρίν/Αφρίν έχει φτάσει τους 50 περίπου.

Οι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας στοχεύουν στην αλλαγή της δημογραφικής δομής και τη διαγραφή της ιστορικής ταυτότητας του κουρδικού πληθυσμού στην περιοχή.

Αυτός ο στόχος είναι εμφανής στην κατάσχεση από την Τουρκία των περιουσιών και των εδαφών που ανήκουν στους Κούρδους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr