Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσα στρατηγός: Ελέγχουμε την Κομπάνι, να επιστρέψουν όλοι

Κούρδισσα στρατηγός: Ελέγχουμε την Κομπάνι, να επιστρέψουν όλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κατάσταση από την πολιορκία στην Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος ανέλυσε η Κούρδισα στρατηγός, Μέισα Έμπντο (Meysa Ebdo), την ώρα που οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη συνεχίζονται αδιάκοπα από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η επικεφαλής του YPG, γνωστή με το αντάρτικο ψευδώνυμο Ναλίν Αφρίν, μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε ότι οι Κούρδοι έχουν καταφέρει μεγάλα χτυπήματα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στα τρία μέτωπα που έχει ανοιχτά η Κομπάνι τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα, η Έμπντο τόνισε ότι οι κοινές επιχειρήσεις με τους Πεσμεργκά και τμήματα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού κυρίως στα δυτικά της Κομπάνι (FSA) χαρακτηρίζονται από απόλυτη επιτυχία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Κούρδισα στρατηγός του YPG στις τεράστιες απώλειες που είχε το Ισλαμικό Κράτος κοντά στο χωριό Mezra Ebosha, όπου παρά τις ενισχύσεις που έλαβαν οι τζιχαντιστές, η μαζική άμυνα των Κούρδων του YPG, των Πεσμεργκά και του FSA όχι μόνο αναχαίτισε τις επιθέσεις, αλλά σχεδόν διέλυσε τα εκεί στρατεύματα του Ισλαμικού Κράτους.

«Το νότιο μέτωπο της Κομπάνι έχει μετατραπεί σε κόλαση για τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες ημέρες, με τις πρωτοβουλίες των κινήσεων πλέον να μην έχουν οι τζιχαντιστές αλλά το YPG» ανέφερε χαρακτηριστικά η Έμπντο, υπογραμμίζοντας ότι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, αφήνοντας σημαντικά εδάφη στις δυνάμεις που υπεραμύνονται την Κομπάνι.

«Πλέον, μετά από σφοδρές μάχες έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία ζώνη ασφαλείας μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους κατοίκους να έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους» προσθέτει η Κούρδισα στρατηγός.

«Τώρα εμείς έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρη την πόλη. Όλες και όλοι οι Κούρδοι που έχουν φύγει από την Κομπάνι, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν για να ενωθούν με τις δυνάμεις του YPG και να υπερασπιστούμε την πόλη μας, να διώξουμε μια και καλή το Ισλαμικό Κράτος» τονίζει, απευθύνοντας το κάλεσμα μέσω του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων.

Αναφερόμενη στο θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες για το κατά πόσο η Κομπάνι είναι μία αραβική πόλη, επιχείρημα το οποίο διαρρέει η Τουρκία και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μέισα Έμπντο τόνισε:

“Αυτό το θέμα αποτελεί βρώμικη προπαγάνδα ορισμένων που επιχειρούν να προκαλέσουν διχασμό μεταξύ των Αράβων και των Κούρδων. Όμως όπως βλέπετε, δεν δίνουμε καμία σημασία στα βρώμικα παιχνίδια. Η Κομπάνι είναι μία κουρδική πόλη, αλλά αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος της Συρίας. Αυτή είναι μία αλήθεια που γνωρίζουμε και εμείς και ο αραβικός κόσμος πολύ καλά. Το βάρος που σηκώνουμε, το σηκώνουμε μαζί με τους Άραβες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr