Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοχάρους: Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου

Θεοχάρους: Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν προχωρούν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, εάν η Τουρκία δεν σεβαστεί και δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία είπε σήμερα, ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ η Ελένη Θεοχάρους.

«Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου» είπε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ, η απαντώντας τόσο στον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ Σελίμ Γενέλ, όσο και στον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Ο Τούρκος πρέσβης ισχυρίστηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά την κατάσταση, διότι κατηγορεί τη μία πλευρά, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα αντιδράσει.

Από την πλευρά του ο Κ. Φιλορί συμφώνησε με τον Σ. Γενέλ ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί η τελωνειακή ένωση Τουρκίας – ΕΕ καθώς και οι σχέσεις των δυο πλευρών για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Σημαντικό ζήτημα, τόνισαν και οι δυο, είναι το θέμα για τη Συμφωνίας Επανεισδοχής και για την παραχώρηση βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Η Ελένη Θεοχάρους, απαντώντας στα όσα ελέχθησαν, είπε ότι στα νερά της Κύπρου υπάρχει πόλεμος λόγω της δράσης του τουρκικού στόλου και ότι τίποτε από όλα αυτά που αναφέρθηκαν δεν μπορούν να γίνουν, ενόσω υπάρχει κατοχή κι ενόσω η Τουρκία προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Και η Ρωσία είναι εξίσου σημαντική χώρα για την ΕΕ, περισσότερο σημαντική από την Τουρκία και στο εμπόριο και στην ενέργεια, αλλά της επιβλήθηκαν κυρώσεις» είπε. «Πόσω μάλλον που ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία, η οποία κατέχει κράτος μέλος της ΕΕ».

Η Ελ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, όταν η Άγκυρα επιβάλλει εμπάργκο σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε εμπορικές συναλλαγές και δεν εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο, όπως και το πρωτόκολλο 10, για την ένταξη και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι δυνατό», τόνισε, «να θέλει η Άγκυρα την απελευθέρωση της βίζας από τη μια και από την άλλη, να αποκαλεί τους Κύπριους πολίτες, ως μέλη κάποιας φυλής που δεν αναγνωρίζει, υποχρεώνοντάς τους, εάν θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία να αποποιηθούν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ουσία του Ευρωπαίου πολίτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr