Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται η 7η ταινία των Star Wars – Ο τίτλος θα είναι…

Έρχεται η 7η ταινία των Star Wars – Ο τίτλος θα είναι…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κινηματογράφος, Πόλεμος των Άστρων,

Ενθουσιασμός επικρατεί στους φανατικούς θαυμαστές του “Πολέμου των Άστρων” (Star Wars) σε όλο τον πλανήτη, μετά την αποκάλυψη του τίτλου της 7ης ταινίας του κινηματογραφικού έπους επιστημονικής φαντασίας..

Θα ονομάζεται «Πόλεμος των Άστρων Επεισόδιο VII Η Δύναμη Ξυπνά».

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 18 Δεκεμβρίου του 2015. Ο τίτλος ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη, που ήταν η τελευταία ημέρα παραγωγής.

Ο αφηγηματικός χρόνος του έργου τοποθετείται περίπου 30 χρόνια μετά το «Επεισόδιο VI Επιστροφή των Τζεντάι».

Στη νέα ταινία θα επανεμφανιστούν οι πρωταγωνιστές της ιστορικής πρώτης τριλογίας του Πολέμου των Άστρων, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ και Κάρι Φίσερ.

Σκηνοθέτης του «Η Δύναμη Ξυπνά» είναι ο Τζέι Τζέι Άμπραμς, που έχει υπογράψει τις δύο τελευταίες επιτυχημένες ταινίες της σειράς Star Trek.

Λίγα λόγια για το έπος του Πολέμου των Άστρων

Ο Πόλεμος των Άστρων είναι μια σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τον Τζορτζ Λούκας.

Η πρώτη ομώνυμη ταινία προβλήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας το οποίο γέννησε 5 ακόμα ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια και φιγούρες και γενικώς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τη ταμπέλα Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων).

Το σύμπαν του Πολέμου των Άστρων επίσημα έχει τεράστιο χρονολογικό εύρος και οι πρώτες ιστορίες που περιγράφονται είτε σε νουβέλες είτε σε κόμικς ξεκινάνε από το 5000 ΠΜΓ (Πριν τη Μάχη του Γιάβιν) και φτάνουν μέχρι και το 100ΜΜΓ (Μετά τη Μάχη του Γιάβιν) ενώ γίνονται αναφορές σε χρονολογίες δημιουργίας του σύμπαντος κοντά στο 7.500.000 ΠΜΓ.

Οι ταινίες εξελίσσονται σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτού, συγκεκριμένα από το 32 ΠΜΓ μέχρι το 4 ΜΜΓ, όπου εξιστορείται πρωτίστως η ζωή του Άνακιν Σκαϊγουώκερ και το πώς από Τζεντάι μετατρέπεται σε Νταρθ Βέιντερ αλλά τελικά βρίσκει την εξιλέωση σώζοντας τον γιο του από τον Ντάρθ Σίντιους.

Αρχικά ο Λούκας είχε γράψει ένα σενάριο το οποίο σκεφτόταν να το κάνει 9 ταινίες, τελικά όμως κατάφερε να φτιάξει 6.

Έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βγει καινούρια ταινία Star Wars. Το 1977 λοιπόν με περιορισμένο προϋπολογισμό αποφάσισε από τις 9 ταινίες να ξεκινήσει με το κομμάτι του σεναρίου που περιγράφεται στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε. Δημιούργησε έπειτα τη συνέχεια «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» το 1980 και τελείωσε την πρώτη τριλογία το 1983 με την «Επιστροφή των Τζεντάι». Έκτοτε δημιουργήθηκε και η παράδοση ότι κάθε ταινία απείχε από την επόμενη σε κυκλοφορία 3 χρόνια.

Αφού ολοκληρώθηκε στην ουσία το 2ο μέρος της ιστορίας, το 1999 ο Λούκας σκηνοθέτησε την «Αόρατη Απειλή» η οποία σηματοδότησε μια νέα τριλογία στα σκαριά, αυτή τη φορά όμως θα περιέγραφε γεγονότα πριν την πρώτη ταινία. Αυτομάτως λοιπόν η νέα επίσημη ονομασία των ταινιών άλλαξε σε Επεισόδιο 4, 5 και 6 αντιστοίχως. Ακολουθώντας την παράδοση των τριών χρόνων ανά ταινία, ο Λούκας σκηνοθέτησε την «Επίθεση των Κλώνων» το 2002 και το 2005 την «Εκδίκηση των Σιθ».

Τον Οκτώβριο του 2012, η Walt Disney Company συμφώνησε στην αγορά της Lucasfilm και ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει νέα τριλογία, με το Επεισόδιο 7 το 2015.

Η αντιπρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy έγινε πρόεδρος της εταιρείας και θα δουλέψει ως παραγωγός των επόμενων ταινιών, με τον Τζορτζ Λούκας να λειτουργεί ως σύμβουλος. Το σενάριο για το Επεισόδιο 7 θα γράψει ο Michael Arndt, ενώ το έβδομο επεισόδιο θα το σκηνοθετήσει ο J. J. Abrams.

Χρονολογική σειρά παραγωγής των ταινιών:

25 Μαΐου 1977 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 4 – Μια Νέα Ελπίδα

21 Μαΐου 1980 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται

25 Μαΐου 1983 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 6 – Η Επιστροφή των Τζεντάι

19 Μαΐου 1999 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 1 – Η Αόρατη Απειλή

16 Μαΐου 2002 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 2 – Η Επίθεση των Κλώνων

19 Μαΐου 2005 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 3 – Η Εκδίκηση των Σιθ

2015 – Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 7 – Η Δύναμη Ξυπνά

Η χρονολογική σειρά στο σύμπαν του Πολέμου των Άστρων βέβαια, όπως είναι λογικό, είναι η σειρά των επεισοδίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγχαρητήρια Νίκου Ανδρουλάκη στον Λάνθιμο: «Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο»

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ «το έκανε» με τη Νατάσα σε σκηνοθεσία του γιου της (βίντεο)

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Η ταινία «Minecraft» στις 4 Απριλίου ’25 στους κινηματογράφους – Ποιοι πρωταγωνιστούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr