ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Προετοιμάζουν οι ΗΠΑ χερσαία επιχείρηση στο εσωτερικό του Ιράν;
Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τρίτη 30/4 ότι 185 οικογένειες, που πιστεύεται ότι είναι απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), επαναπατρίστηκαν στη Μοσούλη από έναν καταυλισμό που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.
Η επιστροφή αυτών των οικογενειών, όλες ιρακινής καταγωγής, αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ομοσπονδιακής ιρακινής κυβέρνησης να διαλύσει τον καταυλισμό, γνωστό ως στρατόπεδο αλ Χολ.
Αυτός ο καταυλισμός φιλοξενεί επί του παρόντος χιλιάδες άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως από Ιρακινούς και Σύρους.
Σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μετεγκατάσταση πρόσθετων ομάδων υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους από τον καταυλισμό Αλ Χολ στον στρατόπεδο Αλ Τζέντα, που βρίσκεται στη νότια Μοσούλη.
Η επαναφορά μελών οικογενειών που είναι ύποπτα ότι εμπλέκονται με το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει διαφωνίες στο Ιράκ.
Οι άνθρωποι ανησυχούν επειδή το Ισλαμικό Κράτος συνήθιζε να ελέγχει περιοχές εκεί μέχρι το 2017.
Πολλοί ντόπιοι δεν θέλουν αυτές οι οικογένειες να επιστρέψουν, δείχνοντας πώς η κυβέρνηση πρέπει να συνδυάσει τα διεθνή της καθήκοντα με τις τοπικές ανησυχίες.
Αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν σκληρά να φέρουν αυτές τις οικογένειες πίσω και να τις βοηθήσουν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.























































