Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία τώρα κατασκοπεύει και τον κορυφαίο κατάσκοπό της

Η Γερμανία τώρα κατασκοπεύει και τον κορυφαίο κατάσκοπό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μηνύσει την υπηρεσία, της οποίας ηγείτο για κατάχρηση των εξουσιών της στην «παρακολούθηση των κυβερνητικών αντιπάλων».

Ουσιαστικά εννοεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες των οποίων ήταν κάποτε επικεφαλής, παρακολουθεί και τον ίδιο,.

Η αρχική αποκάλυψη για τον Μάασεν έγινε τον Ιανουάριο.

Κατηγορεί έκτοτε την υπηρεσία για διωγμό των επικριτών της κυβέρνησης.

«Με αυτόν τον τρόπο, παραβιάζουν σοβαρά τα επίσημα καθήκοντά τους και έτσι βλάπτουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία», είπε πρόσφατα.

«Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης δεν είναι εχθροί του συντάγματος», πρόσθεσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Foreign Policy.

Το προφίλ του Χανς Γκέοργκ Μάασεν

Ο Μάασεν, τον οποίο η Süddeutsche Zeitung αποκάλεσε «Στιβ Μπάνον της Θουριγγίας», είναι γνωστός για την εθνικιστική ρητορική του.

Έχει καταγγείλει αυτό που αποκαλεί «ρατσισμό κατά των λευκών» και αντιτίθεται «στη μαζική μετανάστευση», η οποία πιστεύει ότι οδήγησε σε «παράλληλες κοινωνίες», «διάλυση οικογενειακών και τοπικών σχέσεων», ενώ απειλεί τους «εθνικούς πολιτισμούς».

Εξαπολύει επίσης πυρά κατά των «φυλών μεταναστών που δραστηριοποιούνται στο οργανωμένο έγκλημα».

(Στην πραγματικότητα, οι μετανάστες στη Γερμανία διαπράττουν πολύ λιγότερα κατά κεφαλήν εγκλήματα από ό,τι οι γηγενείς Γερμανοί, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το FP).

«Μόνο τα έθνη που αποτελούνται από ελεύθερους πολίτες που μοιράζονται μια κοινή κουλτούρα και κράτος δικαίου», έγραψε ο Μάασεν το 2020, «καταφέρνουν να ζουν σε συνθήκες εσωτερικής και εξωτερικής ειρήνης».

«Πρόκειται για τυπική δεξιολαϊκιστική ρητορική.

»Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν είναι μέρος της νέας δεξιάς», δήλωσε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Φόλκερ Βάις.

«Φανταστείτε—έγινε πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος για να καθαρίσει την κατάσταση μετά το NSU», αναφερόμενος στην ακροδεξιά τρομοκρατική ομάδα που δολοφονούσε μετανάστες ανά τη Γερμανία από το 1999 έως το 2011.

Οι σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Το Spiegel ανέφερε ότι το 2015, ο Μάασεν συναντήθηκε με την ηγέτιδα του AfD, Φράουκε Πέτρι με σκοπό να τη βοηθήσει να αποφύγει τον έλεγχο από την ίδια την υπηρεσία που ηγούσε.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Μάασεν ήταν επίσης σε επαφή με έναν ακροδεξιό εξτρεμιστή που ήταν μέρος μιας συνωμοσίας για την ανατροπή της Γερμανίας με πραξικόπημα.

Τον Δεκέμβριο του 2022, περίπου 3.000 αξιωματικοί της Αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων πραγματοποίησαν επιδρομές σε 150 ιδιοκτησίες σε όλη τη χώρα και συνέλαβαν 25 ακροδεξιούς εξτρεμιστές που σχετίζονται με το κίνημα Reichsbürger, το οποίο σχεδίαζε να εισβάλλει στη Bundestag, να δολοφονήσει τον καγκελάριο της Γερμανίας και να εγκαθιδρύσει στρατιωτικό καθεστώς.

Ο Μάασεν φέρεται να έστειλε μήνυμα γενεθλίων στον ακροδεξιό συγγραφέα Μάρκους Κραλ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να γίνει υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε», έγραψε ο Μάασεν στο μήνυμά του στον Κραλ μετά την αποτροπή της πλοκής.

Ως πρώην πρόεδρος του Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος, ο Μάασεν θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο άτομο στη Γερμανία που θα είχε τέτοια επικοινωνία με άνθρωπο, που φέρεται να είναι μέλος μιας συνωμοσίας για την ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης της χώρας.

Και όμως, για στενούς παρατηρητές των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, τα νέα δεν ήταν τόσο σοκαριστικά όσο φαινόταν.

Ο Μάασεν δεν ήταν ο πρώτος αρχηγός πληροφοριών της Γερμανίας που κατηγορήθηκε ότι είχε ακροδεξιές απόψεις.

Το σκοτεινό παρελθόν των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Στη δεκαετία του 1990, ένας δεξιός εξτρεμιστής ονόματι Χέλμουτ Ρόεβερ ήταν επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας πληροφοριών στη Θουριγγίας.

Είχε στρατολογήσει πολλούς ακροδεξιούς πληροφοριοδότες και παρόλα αυτά απέτυχε να αποτρέψει την πιο θανατηφόρα ακροδεξιά εξτρεμιστική συνωμοσία στη Γερμανία του 21ου αιώνα, το NSU που γεννήθηκε στη Θουριγγία.

Μέρος της αιτίας αυτής της αποτυχίας ήταν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας εξακολουθούσαν να εφαρμόζουν ορισμένες από τις ίδιες τακτικές της Γκεστάπο και ακόμη και της Στάζι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Οι επικριτές αυτών των υπηρεσιών ισχυρίζονται ότι αντί να παρακολουθούν απλώς ή να διεισδύουν στα κινήματα που διευθύνονται από ακροδεξιούς εξτρεμιστές, επενδύοντας τόσα πολλά μετρητά και εμπιστοσύνη σε αυτά, εμμέσως τα χρηματοδοτούν.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η τακτική αυτή είχε φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Η στρατολόγηση των σκίνχεντ ήταν απόλυτη καταστροφή. Μεθούν και μετά λένε ότι δεν μπορούσαν να θυμηθούν τίποτα», είπε στο κοινοβούλιο της Θουριγγίας.

Παρόλα αυτά όταν το 2000 αποσύρθηκε, έγινε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι οι δολοφονίες του NSU είχαν οργανωθεί στην πραγματικότητα από ένα φιλελεύθερο «βαθύ κράτος», που χρησιμοποίησε εξτρεμιστές ως όργανά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος αποκαλύπτει πώς χειραγωγούσε τους στόχους της

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Μαρινάκη και Βόρεια Μακεδονία: «Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να μην δυσαρεστήσει την ακραία δεξιά έχει πλέον κουράσει»

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr