Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ κατά Γερμανίας για τη δημοσιονομική πολιτική και την ύφεση

Λαγκάρντ κατά Γερμανίας για τη δημοσιονομική πολιτική και την ύφεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έμμεσες βολές κατά της Γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη, εξαπέλυσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ , μιλώντας σε Σύνοδο τραπεζιτών στο Παρίσι.

Η Λαγκάρντ , δείχνοντας την Γερμανία, κάλεσε τις χώρες που βρίσκονται σε καλή δημοσιονομική κατάσταση να κάνουν περισσότερα για να τονώσουν την ανάπτυξη, χαρακτηρίζοντας επουσιώδη την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης περί επιπλέον επενδύσεων ύψους 10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια για δημόσιες υποδομές.

«Σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι η νομισματική πολιτική και μόνο δεν αρκεί, ότι χρειάζεται ένας συνδυασμός σωστών δημοσιονομικών πολιτικών, της χρήσης των δημοσιονομικών περιθωρίων των χωρών εκείνων που τις διαθέτουν ώστε να υποστηριχθεί και να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη» , ανέφερε.

Επίσης , η κ. Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της χαλάρωση των δημοσιονομικών κριτηρίων , ιδιαίτερα για το ύψος του χρέους, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της λήψης μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή αγορά, ακόμη και μη συμβατικών, όπως είπε.

Συγκεκριμένα, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να επανεξετάσει το όριο του 60% επί του ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος των χωρών μελών, «δεδομένης της κατάσταση και του ότι το μακροπρόθεσμο κρατικό χρέος έχει αυξηθεί προϊόντος του χρόνου».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, παράλληλα χαρακτήρισε την παγκόσμια οικονομία, εύθραυστη, ασταθή και κατακερματισμένη, και εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει ακόμη και « μη συμβατικά μέτρα», όπως είπε, για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό και την ύφεση.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δώσει εντολή στο προσωπικό της και το Ευρωσύστημα να αρχίσουν να προετοιμάζονται για περαιτέρω μέτρα, εάν χρειάζεται, για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, πέραν των μειώσεων των επιτοκίων, της αγοράς πόρων και των αναχρηματοδοτήσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr