ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Βούτσιτς: Η Σερβία δεν είναι ο «δούρειος ίππος» της Μόσχας στην Ευρώπη

Αλ. Βούτσιτς: Η Σερβία δεν είναι ο «δούρειος ίππος» της Μόσχας στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο αυταρχικό ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και επίσης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν είναι ο «δούρειος ίππος» της Μόσχας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το Radio Liberty, ο Βούτσιτς είπε το παραπάνω κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πράγα στο διεθνές φόρουμ ασφαλείας Globsec.

Όπως είπε ο Βούτσιτς, δεν έχει μιλήσει με τον Πούτιν εδώ και δυόμισι χρόνια – από τη μεγάλης κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σημείωσε επίσης ότι η Σερβία δεν «κάθεται σε δύο καρέκλες» και βρίσκεται στο δρόμο για ένταξη στην Ε.Ε.

Παράλληλα, δεν αρνήθηκε ότι η Σερβία παραδοσιακά αντιμετωπίζει πολύ καλά τη Ρωσία: «Δεν το κρύβουμε, και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό».

Ο Βούτσιτς σημείωσε ότι η ΕΕ δεν συμφωνεί με τη θέση της Σερβίας, η οποία, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων για ένταξη χωρών, δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά «κατανοεί» τη θέση του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η ΕΕ πρέπει να εμπιστεύεται περισσότερο τη Σερβία και την επιθυμία της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δρόμο προς την ΕΕ όχι τις σχέσεις της Σερβίας με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, αλλά την κατάσταση του μερικώς αναγνωρισμένου Κοσόβου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε στον Άντριους Κουμπίλιους «τις πάγιες ελληνικές θέσεις ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας» στο «SAFE»

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Αλβανία: Μετά τη συνάντηση Ράμα-Μητσοτάκη, βανδαλισμοί σε ελληνικές επιγραφές στη Δρόπολη

Τραμπ: Διέταξα αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα, από την επόμενη εβδομάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr