ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ελληνική Ομογένεια, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κύπρος,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ηγετικά στελέχη της ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) στο Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσαν νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο τη μόνιμη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η πλήρης εξάλειψη των περιορισμών και αποκλεισμών που αφορούν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και την πώληση αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση του εμπάργκο, το υφιστάμενο καθεστώς απαιτεί την ετήσια ανανέωσή της.
Αυτή η διαδικασία δημιουργεί δυσκολίες στον μακροπρόθεσμο αμυντικό σχεδιασμό της Κύπρου.
Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία επιδιώκει τη μόνιμη άρση του εμπάργκο, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει την απόκτηση αμερικανικών οπλικών συστημάτων από την Κύπρο και να ενισχύσει περαιτέρω τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.






















































