ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για πρώτη φορά, η Νόα Αργκαμάνι μοιράστηκε με θάρρος τη συγκλονιστική μαρτυρία της για τη δοκιμασία που υπέμεινε στα χέρια της Χαμάς.
Απήχθη από το φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου και κρατήθηκε αιχμάλωτη για 8 μήνες προτού διασωθεί από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
Στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Νόα απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Supernova μαζί με τον σύντροφό της, Αβινάταν Ορ, κατά τη διάρκεια μιας φονικής τρομοκρατικής επίθεσης.
Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε παγκοσμίως την έδειχνε να εκλιπαρεί για τη ζωή της, καθώς οι απαγωγείς την έσερναν βίαια πάνω σε μια μοτοσικλέτα – μια σκηνή που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.
Στη συγκινητική της αφήγηση, η Αργκαμάνι αποκάλυψε τις τρομακτικές σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό της τη στιγμή που την απομάκρυναν από τον χώρο του φεστιβάλ.
Η πρώτη της ανησυχία ήταν για τη μητέρα της, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει χημειοθεραπεία την επόμενη ημέρα.
Αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα της μοίρας της, η Νόα δεν σταμάτησε να σκέφτεται την οικογένειά της και το αν θα τους έβλεπε ξανά.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, αρχικά κρατήθηκε μαζί με την 9χρονη Έμιλι Χαντ, της οποίας η παρουσία της έδινε δύναμη.
Αργότερα, ήταν φυλακισμένη με δύο άνδρες, τον Γιόσι Σαράμπι και τον Ιτάι Σβίρσκι, οι οποίοι τραγικά έχασαν τη ζωή τους σε μια έκρηξη, αφήνοντας τη Νόα παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια.
Ωστόσο, επέζησε από αυτόν τον εφιάλτη με έναν σχεδόν θαυματουργό τρόπο.
Για οκτώ μήνες παρέμεινε αιχμάλωτη πριν διασωθεί σε μια τολμηρή επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.
Η πρώτη δημόσια μαρτυρία της Νόα προσφέρει μια ισχυρή και συγκινητική εικόνα των φρικαλεοτήτων που αντιμετωπίζουν οι όμηροι στη Γάζα.
Μέσα από την αφήγησή της, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τις αδιανόητες συνθήκες αιχμαλωσίας και τις ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις αυτής της εμπειρίας.
Τώρα που είναι ελεύθερη, συνεχίζει να μιλά για την εμπειρία της, επιδιώκοντας να ρίξει φως στο ευρύτερο ζήτημα της ομηρίας και την επείγουσα ανάγκη για διεθνή προσοχή και δράση.























































