Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση για υδρογονάθρακες με την Τουρκία

Κύπρος: Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση για υδρογονάθρακες με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κύπρος απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση για συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων στις συνομιλίες για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου.

Επιβάλλεται πολιτική και διπλωματική εκστρατεία και εθνική ομοψυχία για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής για να συμπληρώσει ότι “απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για συζήτηση του θέματος των υδρογονανθράκων στις συνομιλίες, κάθε πρόταση για συνδιαχείριση ή διαμοιρασμό εσόδων πριν από τη λύση του Κυπριακού. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550. Θα έθετε ακόμα υπό αναίρεση τόσο τις συμφωνίες οριοθέτησης των ΑΟΖ με Αίγυπτο Λίβανο και Ισραήλ όσο και τις συμφωνίες με ξένες εταιρείες για γεωτρήσεις και εξόρυξη του υποθαλάσσιου πλούτου”.

“H πρόσφατη νέα επιδρομική ενέργεια, με παραβίαση των θαλασσίων συνόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν της επαναφοράς στη σύγχρονη εποχή της “πολιτικής των κανονιοφόρων”, είναι ηλίου φαεινότερον ότι επιδιώκει συγκυριαρχία επί του υποθαλάσσιου φυσικού πλούτου της Κύπρου και αρπαγή του φυσικού αερίου” σημείωσε ο Γιαννάκης Ομήρου σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

“Πέραν δηλαδή των αδηφάγων αξιώσεων της στο συνταγματικό, το εδαφικό και το θέμα των εγγυήσεων, πέραν από την άρνηση της να συζητήσει το θέμα των εποίκων, η Τουρκία θέτει τώρα επί τάπητος και μάλιστα ως προαπαιτούμενο της λύσης τη διασφάλιση των έωλων διεκδικήσεων της στον υποθαλάσσιο πλούτο της νότιας περιοχής της Κύπρου” επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr