ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Νικολά Σαρκοζί,


















































Φιάσκο ολκής: Ρώσοι φαρσέρ εξαπάτησαν τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Κ. Μητσοτάκη
Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για τηλεφωνικές απάτες - Τους πρόδωσε η επίδειξη της λείας τους στα κοινωνικά δίκτυα
Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι λαθρέμποροι όπλων με 50 πιστόλια
Ο Κώστας Ζαχαριάδης έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έφερε νέα δεδομένα»
«Κύκλωμα-μαμούθ» με 5.429 ψευδείς συνταγές στον ΕΟΠΥΥ - Υποψήφιος βουλευτής ανάμεσα στους εμπλεκόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Από την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί φοράει στον αστράγαλο ηλεκτρονικό βραχιολάκι, στο πλαίσιο της καταδίκης του σε τρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων ένα έτος με βραχιολάκι για «διαφθορά και δωροδοκία επιρροής».
Επιπρόσθετα, τρία χρόνια απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Πρόκειται για την υπόθεση παράνομης ανταλλαγής πληροφοριών που αφορούσε δικογραφία μιας άλλης υπόθεσης η οποία ενέπλεκε τον Νικολά Σαρκοζί, με αντάλλαγμα μετάθεση δικαστή σε υψηλό πόστο στο Μονακό.
Ο Σαρκοζί οφείλει να φοράει το βραχιολάκι σε περιορισμένες για ένα χρόνο μετακινήσεις του αλλά ίσως να μην εκτίσει την ποινή γιατί σύμφωνα με τον νόμο οι άνω των 70 ετών εξαιρούνται.
Ο Νικολά Σαρκοζί γιόρτασε το 70 γενέθλια του στις…28 Ιανουαρίου.
Προς το παρόν ο Ν. Σαρκοζί δεν ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος εξαίρεσης.
Παράλληλα, πραγματοποιείται η δίκη του για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής καμπάνιας από τον Συνταγματάρχη Καντάφι της Λιβύης το 2007 που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2025.























































