Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάρκο Ρούμπιο για Συρία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία SDF-HTS και παρακολουθούν τις αποφάσεις των «προσωρινών Αρχών»

Μάρκο Ρούμπιο για Συρία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία SDF-HTS και παρακολουθούν τις αποφάσεις των «προσωρινών Αρχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, εξέφρασε την υποστήριξή του στη συμφωνία που ανακοινώθηκε πρόσφατα μεταξύ των Προσωρινών Αρχών της Συρίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, τονίζοντας ότι η ενσωμάτωση του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας σε μια ενιαία Συρία αποτελεί σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο Μάρκο Ρούμπιο επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια πολιτική μετάβαση που θα διασφαλίζει αξιόπιστη και μη-σεχταριστική διακυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την αποτροπή περαιτέρω συγκρούσεων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις αποφάσεις των [τζιχαντιστικών] Προσωρινών Αρχών, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα πρόσφατα περιστατικά θανατηφόρας βίας εναντίον μειονοτικών κοινοτήτων.

Συμφωνία μεταξύ των Προσωρινών Αρχών της Συρίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Δελτίο Τύπου

Μάρκο Ρούμπιο, Υπουργός Εξωτερικών

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τη πρόσφατα ανακοινωθείσα συμφωνία μεταξύ των προσωρινών αρχών της Συρίας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για την ενσωμάτωση του βορειοανατολικού τμήματος σε μια ενιαία Συρία.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την υποστήριξή τους για μια πολιτική μετάβαση που αποδεικνύει αξιόπιστη, μη-σεχταριστική διακυβέρνηση ως τον καλύτερο τρόπο για την αποφυγή περαιτέρω συγκρούσεων.

»Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις προσωρινές Αρχές, σημειώνοντας με ανησυχία την πρόσφατη θανατηφόρα βία εναντίον μειονοτήτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θετικός ο Ζελένσκι για την συμφωνία Τραμπ-Πούτιν, αλλά ζητάει … να μάθει λεπτομέρειες

Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος

Τα βρήκαν Πούτιν και Τραμπ για την Ουκρανία – Τι συμφώνησαν για την εκεχειρία

Ο τζιχαντιστής Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ κράτος τρομοκράτη και πούλησε μαφιόζικη «μαγκιά»

Η Χαμάς ετοίμαζε νέα επιδρομή-σφαγή στο Ισραήλ – 30.000 ένοπλοι τζιχαντιστές στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr