Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι πήγαν στη Δαμασκό «ανήσυχοι» για τη συμφωνία HTS-SDF

Οι Τούρκοι πήγαν στη Δαμασκό «ανήσυχοι» για τη συμφωνία HTS-SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε την Παρασκευή 14/03, μετά την επίσκεψή του στη Δαμασκό, ότι συζήτησαν τη συμφωνία μεταξύ των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και της [τζιχαντιστικής] συριακής κυβέρνησης και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ζήτημα.

Την Πέμπτη 13/03, ο Πρόεδρος της Μεταβατικής Κυβέρνησης της Συρίας Αχμέντ Αλ-Σαράα συναντήθηκε με υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα, Δαμασκό.

Η αντιπροσωπεία περιλάμβανε τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και τον διευθυντή της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας στον Τύπο μετά την επίσκεψη, ο Φιντάν ανέφερε ότι αναμένουν από τη Δαμασκό να χορηγήσει στους Κούρδους τα δικαιώματά τους.

Σε αντάλλαγμα, η «τρομοκρατική» παρουσία στην περιοχή πρέπει να εξαλειφθεί.

Επιπλέον, τόνισε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στη Συρία, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν ένα βασικό σημείο συζήτησης κατά την επίσκεψη στη Δαμασκό.

Ο Φιντάν υπογράμμισε επίσης τη σημασία της περιφερειακής και διεθνούς υποστήριξης προς τη Συρία, δηλώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται βοήθεια από τους γείτονές της και την παγκόσμια κοινότητα, σύμφωνα με το SANA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr