ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου προς Τραμπ: Ανησυχίες για την Τουρκία στη Συρία και ζώνες επιρροής

Νετανιάχου προς Τραμπ: Ανησυχίες για την Τουρκία στη Συρία και ζώνες επιρροής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη συνάντηση στις 7 Απριλίου 2025 στον Λευκό Οίκο, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, με έμφαση στην τουρκική δραστηριότητα στη Συρία.

Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ο Νετανιάχου εξέφρασε ανησυχίες για την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία και ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ για τον καθορισμό ζωνών επιρροής, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις.

Περιεχόμενο της συζήτησης:

Η συζήτηση πιθανότατα επικεντρώθηκε στην τουρκική υποστήριξη της νέας κυβέρνησης στη Συρία, με τον Νετανιάχου να τονίζει ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί σύγκρουση με την Τουρκία, αλλά ανησυχεί για την εγκατάσταση της Τουρκίας στα σύνορά του.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από αναφορές που αναφέρουν ότι η ατζέντα περιλάμβανε τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, χωρίς να παρέχονται λεπτομέρειες για τα λεγόμενα.

Η συνάντηση μεταξύ του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Απριλίου 2025 στον Λευκό Οίκο αποτελεί σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερα εν μέσω των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου 2025, με την ώρα να είναι 01.04 μ.μ. PDT, δηλαδή το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται ο Λευκός Οίκος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ φέτος, και έγινε σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα συμπλήρωνε 18 μήνες.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν θέματα όπως δασμοί, ο πόλεμος στη Γάζα, οι εντάσεις με το Ιράν και, όπως αναφέρθηκε, οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Παράταση της εξαίρεσης από τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο προς ανακούφιση των χωρών που πλήττονται περισσότερο από τον πόλεμο με το Ιράν

Τραμπ: Είχα αποφασίσει να επιτεθώ Τρίτη 19/5 στο Ιράν, αλλά χώρες του Κόλπου με σταμάτησαν

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οργανώσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σε κουρδική περιοχή

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά σε πόλεμο με το Ιράν», προειδοποιούν Ισραηλινοί ειδικοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr