ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια
Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ
Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές
Έντρομος από την κατακραυγή ο Μητσοτάκης επειδή πήρε τους Patriot από την Κάρπαθο στέλνει ζεύγος Mirage
Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τις δύο φρεγάτες Bergamini
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στη Γαλλία, τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών γυμνασίου θα φυλάσσονται σε κλειδωμένα ντουλάπια ή ειδικούς σάκους κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σύμφωνα με νέο μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο.
Ο στόχος είναι η πλήρης απομάκρυνση των μαθητών ηλικίας 11-15 ετών από τα κινητά τους, καθώς δεν θα επιτρέπεται να τα έχουν ούτε μέσα στις τσάντες τους.
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα παραδίδουν τις συσκευές τους σε κλειδωμένα ντουλάπια ή σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης μόλις φτάνουν στο σχολείο και θα τις παίρνουν πίσω όταν φ διαφορετικά.
Η υπουργός Παιδείας, Ελιζαμπέτ Μπορν, δήλωσε στη Γερουσία ότι η πλήρης αποχή από τα κινητά κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου είναι απαραίτητη.
Εξήγησε ότι, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που αποδίδονται στην υπερβολική χρήση οθονών, το μέτρο αυτό θα συμβάλει στην καλύτερη ακαδημαϊκή επιτυχία και την ευημερία των μαθητών.
Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι δοκιμές του μέτρου σε 100 σχολεία κατά το τελευταίο εξάμηνο έδειξαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον Guardian, η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει ήδη απαγορευτεί στα γυμνάσια της Γαλλίας από το 2018, καθώς και στα δημοτικά σχολεία.
Μέχρι τώρα, οι μαθητές μπορούσαν να κρατούν τα κινητά στις τσάντες τους, αλλά η χρήση τους δεν επιτρεπόταν ούτε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.
Τα σχολεία αναφέρουν ότι η απαγόρευση έχει θετικά αποτελέσματα, όπως αυξημένη κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα.
Ωστόσο, υπάρχουν και αναφορές από εκπαιδευτικούς ότι ορισμένοι μαθητές χρησιμοποιούν κρυφά τα κινητά τους σε χώρους όπως οι τουαλέτες.























































