Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κλειδί η συνεργασία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

ΗΠΑ: Κλειδί η συνεργασία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αποτελέσει πηγή προμήθειας φυσιοκού αερίου για τις παγκόσμιες αγορές αλλά κυρίως για την Ευρώπη, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την Ενεργειακή Διπλωματία, Άμος Χόχσταϊν για να συμπληρώσει με νόημα ότι το κυπριακό φυσικό αέριο πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της συνεργασίας των χωρών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, όπως είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «το κλειδί για την εμπορική εκμετάλλευση των μεγάλων νέων ανακαλύψεων (φυσικού αερίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η συνεργασία”.

Ο κ. Χόχσταϊν, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο μέσω τηλεδιάσκεψης, είπε ότι δεν πρέπει η κάθε χώρα χωριστά στην Ανατολική Μεσόγειο να προβαίνει σε δικά της πολύ δαπανηρά έργα, αντιγράφοντας η μια χώρα την άλλη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κυπριακά αποθέματα φυσικού αερίου, ο κ. Χόχσταιν είπε ότι δεν πιστεύει ότι τα αποθέματα στην Κύπρο είναι λίγα, αλλά είπε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας και πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που διεξάγει η ΕΝΙ/KOGAS.

Σε ό,τι αφορά την καλύτερη κατά την άποψή του οδό μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξετάσει κανείς το θέμα αυτό είναι υπό την ευρύτερη έννοιά του, δηλαδή «κοιτάζοντας την Ανατολική Μεσόγειο στο σύνολό της, από το Ισραήλ μέχρι την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα και ενδεχομένως στο μέλλον ίσως και το Λίβανο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr