Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Κλειδί η συνεργασία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

ΗΠΑ: Κλειδί η συνεργασία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αποτελέσει πηγή προμήθειας φυσιοκού αερίου για τις παγκόσμιες αγορές αλλά κυρίως για την Ευρώπη, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την Ενεργειακή Διπλωματία, Άμος Χόχσταϊν για να συμπληρώσει με νόημα ότι το κυπριακό φυσικό αέριο πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της συνεργασίας των χωρών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, όπως είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «το κλειδί για την εμπορική εκμετάλλευση των μεγάλων νέων ανακαλύψεων (φυσικού αερίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η συνεργασία”.

Ο κ. Χόχσταϊν, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο μέσω τηλεδιάσκεψης, είπε ότι δεν πρέπει η κάθε χώρα χωριστά στην Ανατολική Μεσόγειο να προβαίνει σε δικά της πολύ δαπανηρά έργα, αντιγράφοντας η μια χώρα την άλλη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα κυπριακά αποθέματα φυσικού αερίου, ο κ. Χόχσταιν είπε ότι δεν πιστεύει ότι τα αποθέματα στην Κύπρο είναι λίγα, αλλά είπε ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας και πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που διεξάγει η ΕΝΙ/KOGAS.

Σε ό,τι αφορά την καλύτερη κατά την άποψή του οδό μεταφοράς του κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος να εξετάσει κανείς το θέμα αυτό είναι υπό την ευρύτερη έννοιά του, δηλαδή «κοιτάζοντας την Ανατολική Μεσόγειο στο σύνολό της, από το Ισραήλ μέχρι την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα και ενδεχομένως στο μέλλον ίσως και το Λίβανο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr