Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδαραβικό ρεπορτάζ: Ο Μοχάμεντ Σινουάρ βρέθηκε νεκρός σε σήραγγα της Χαν Γιουνίς

Σαουδαραβικό ρεπορτάζ: Ο Μοχάμεντ Σινουάρ βρέθηκε νεκρός σε σήραγγα της Χαν Γιουνίς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σαουδαραβικού τηλεοπτικού δικτύου «Al-Hadath», ο Μοχάμεντ Σινουάρ, ανώτατος ηγέτης της Χαμάς και αδελφός του Γιάχια Σινουάρ, βρέθηκε νεκρός μέσα σε σήραγγα στη Χαν Γιουνίς, η οποία βομβαρδίστηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) την περασμένη εβδομάδα. Μαζί του εντοπίστηκαν τα πτώματα δέκα συνεργατών του, καθώς και του Μοχάμεντ Σαμπάνα, διοικητή της ταξιαρχίας της Ράφα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς σχεδιαστές της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Το σώμα του Μοχάμεντ Σινουάρ, του de facto ηγέτη της Χαμάς και αδελφού του Γιάχια Σινουάρ, φέρεται να βρέθηκε μέσα σε σήραγγα που δέχτηκε επίθεση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δίπλα στο σώμα του Σινουάρ βρέθηκαν τα σώματα δέκα από τους βοηθούς του, καθώς και το σώμα του διοικητή της ταξιαρχίας της Ράφα, Μοχάμεντ Σαμπάνα.

Ο διοικητής της ταξιαρχίας της Ράφα, Μοχάμεντ Σαμπάνα, θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η είδηση, που μεταδόθηκε την Κυριακή 18/05 το πρωί, προέρχεται από πληροφορίες των δυνάμεων διάσωσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες εντόπισαν τα πτώματα μετά την ισραηλινή επιχείρηση.

Αν και ισραηλινή πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία, τόνισε ότι, εφόσον αληθεύει, η εξουδετέρωση του Σινουάρ και του Σαμπάνα αποτελεί «δραματικό γεγονός» με πιθανές σημαντικές επιπτώσεις στην εξέλιξη της σύγκρουσης.

«Ο Σινουάρ ήταν από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες της Χαμάς στη Γάζα. Η απώλειά του μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της εκστρατείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο εκπρόσωπος της Χαμάς, γνωστός με το ψευδώνυμο Αμπού Ομπέιντα, ίσως βρισκόταν επίσης στη σήραγγα κατά την επίθεση.

Ο Αμπού Ομπέιντα, του οποίου η πραγματική ταυτότητα παραμένει άγνωστη, θεωρείται εμβληματική φιγούρα στον αραβικό κόσμο.

Η είδηση, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί ένα ακόμη πλήγμα για τη Χαμάς, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες αμάχους Ισραηλινούς – Μικρά παιδιά μεταξύ των θυμάτων

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν δεξαμενές πετρελαίου στην Τεχεράνη

Ο Έλον Μασκ ενεργοποίησε το Starlink στο Ιράν για να έχουν οι Ιρανοί πρόσβαση στο διαδίκτυο

Οι Αιγύπτιοι ξυλοφόρτωσαν τους αριστεριστές «ακτιβιστές» της «Πορείας για τη Γάζα» (βίντεο)

Τραμπ: Συμφωνώ με τον Πούτιν ότι «ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν πρέπει να σταματήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr