Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Ο Μάρκο Ρούμπιο απέφυγε να αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου» τον Πούτιν

ΗΠΑ: Ο Μάρκο Ρούμπιο απέφυγε να αποκαλέσει «εγκληματία πολέμου» τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο απέφυγε την Τετάρτη 21/05 να χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι προτεραιότητά του είναι να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε μια τεταμένη ακρόαση στο Κογκρέσο, ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπιλ Κίτινγκ υπενθύμισε τη δριμεία επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Ρούμπιο στον Πούτιν όταν ήταν ακόμη γερουσιαστής και τον ρώτησε αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «εγκληματίας πολέμου».

«Εγκλήματα διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου κατά της Ουκρανίας και θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει, αλλά ο σημερινός στόχος μας είναι να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», απάντησε ο Ρούμπιο.

«Επειδή, επιτρέψτε μου να σας πω ότι κάθε μέρα που συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, άνθρωποι σκοτώνονται, άλλοι ακρωτηριάζονται και, ειλικρινά, διαπράττονται άλλα εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής είπε ότι ο Ρούμπιο μιλάει «ασυνάρτητα» και «διφορούμενα».

«Αν δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας το 1961, ο κόσμος θα είχε σταματήσει σε εκείνη την κρίση των πυραύλων της Κούβας», είπε επίσης ο Ρούμπιο, απαντώντας σε άλλον βουλευτή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά την Δευτέρα 19/05 με τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ουάσιγκτον -χωρίς θετικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής- για τον τερματισμό του πολέμου.

Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο επιτιθέμενος σε αυτόν τον πόλεμο, ο Ρούμπιο απάντησε «η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία».

Ο Τραμπ έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να χαρακτηρίσει «επιτιθέμενη» τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιθέσεις σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές στο Ιράκ, ενώ το Ισραήλ ζητά στρατιωτική στήριξη από τις ΗΠΑ

Ο Έλον Μασκ ενεργοποίησε το Starlink στο Ιράν για να έχουν οι Ιρανοί πρόσβαση στο διαδίκτυο

Τραμπ: Συμφωνώ με τον Πούτιν ότι «ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν πρέπει να σταματήσει»

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

ΗΠΑ: Νεκροί η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο σύζυγός της μετά από ένοπλη επίθεση στη Μινεσότα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr