ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε την Κυριακή 25/05 ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν «ατέρμονο πόλεμο», αλλά αντίθετα στοχεύει σε ένα αποφασιστικό αποτέλεσμα.
Ο Ζαμίρ τόνισε ότι οι IDF θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για την επιστροφή των ομήρων, την ήττα της Χαμάς και την αποδόμηση της εξουσίας της.
«Αγωνίζεστε στο κεντρικό μέτωπο του Κράτους του Ισραήλ. Πρόκειται για έναν παρατεταμένο πόλεμο, που εκτυλίσσεται σε πολλαπλά πεδία.
»Έχετε ήδη διαλύσει την Ταξιαρχία της Ράφα — και τώρα είναι η στιγμή να διαλυθεί η Ταξιαρχία της Χαν Γιουνίς».
«Από εδώ, από το κοντινό Χιρμπάτ Ικζάα, προήλθαν οι δολοφόνοι.
»Διείσδυσαν στο Νιρ Οζ, διέπραξαν φρικαλεότητες, δολοφόνησαν και απήγαγαν βρέφη και παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.
»Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε για μια στιγμή τι συνέβη εδώ.
»Υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, και για να το πετύχουμε αυτό, δρούμε.
»Αυτό είναι το κύριο δίδαγμα της 7ης Οκτωβρίου».
«Εντείνουμε τη δράση μας σύμφωνα με το καθορισμένο σχέδιο.
»Η Χαμάς βρίσκεται υπό τεράστια πίεση — έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων της και την ικανότητά της για διοίκηση και έλεγχο.
»Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να φέρουμε πίσω τους ομήρους, να διαλύσουμε τη Χαμάς και να καταρρίψουμε την εξουσία της».
«Αυτός δεν είναι ένας ατέρμονος πόλεμος — στόχος μας είναι να τον ολοκληρώσουμε επιτυγχάνοντας τους σκοπούς του.
»Επιδιώκουμε την αποφασιστική ήττα της Χαμάς, και θα το πετύχουμε με αποφασιστικότητα, ακρίβεια και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των στρατευμάτων μας.
»Εδώ επιτελείτε ένα εξαιρετικό και κρίσιμης σημασίας έργο — έχετε την πλήρη υποστήριξή μου».























































