Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ εισήλθαν στον Λίβανο λόγω ανασυγκρότησης της Χεζμπολάχ

Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ εισήλθαν στον Λίβανο λόγω ανασυγκρότησης της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Χεζμπολάχ,

Τη Δευτέρα 26/05 το βράδυ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πέρασαν τα σύνορα στον Λίβανο κοντά στο χωριό Μεΐς αλ-Τζαμπάλ, επιχειρώντας σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων εντός της λιβανέζικης επικράτειας με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λίβανο, μια χερσαία δύναμη των IDF, συνοδευόμενη από τεθωρακισμένα, εισήλθε στην περιοχή Χιρμπέτ αλ-Μουράχ, στα περίχωρα του ανατολικού τμήματος του Μεΐς αλ-Τζαμπάλ.

Η δύναμη έφτασε σε κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάθηκε σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων εντός του λιβανέζικου εδάφους.

Αρκετές λιβανέζικες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις πλησίαζαν, ενώ μπουλντόζες των IDF μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

Μετά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων, ο λιβανέζικος στρατός πραγματοποιεί περιπολίες και ελέγχους στην πόλη, κοντά στις θέσεις των Ισραηλινών.

Η κίνηση των IDF είχε ως στόχο μέλη της Χεζμπολάχ και αποσκοπούσε στη διασφάλιση της τάξης και της ηρεμίας στην περιοχή.

Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν την τήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, διασφαλίζοντας την εφαρμογή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr