ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Βοήθεια, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Τρίτη 27/05 ήταν ο ισραηλινο-αμερικανικός σταθμός ανθρωπιστικής βοήθειας, την Τετάρτη 28/05 η σειρά της Χαμάς: Εκατοντάδες Γαζαίοι εισέβαλαν την Τετάρτη, σε αποθήκη τροφίμων της Χαμάς στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σε μια κίνηση που υποδηλώνει την απόγνωση των κατοίκων εν μέσω της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, το πλήθος στόχευσε την αποθήκη αλευριού al-Ghafri, όπου η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες τροφίμων, με πολλούς να λεηλατούν ό,τι μπορούσαν να βρουν.
Η εισβολή ακολουθεί το περιστατικό της Τρίτης 27/05, όπου πλήθος Γαζαίων παραβίασε για λίγο έναν ανεξάρτητο σταθμό διανομής βοήθειας, που διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία Gaza Humanitarian Foundation (GHF) με εξωτερική προστασία από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).
Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης, όπως το Ynet και το Jerusalem Post, η GHF ανέφερε ότι την Πέμπτη 28/05 η διανομή συνεχίστηκε κανονικά, με πάνω από 10.000 πακέτα τροφίμων να παραδίδονται σε οικογένειες, παρά τις προσπάθειες της Χαμάς να παρεμποδίσει τη διαδικασία.
Η Χαμάς, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Kan, κατηγορείται ότι προσπάθησε να υπονομεύσει τη διανομή βοήθειας, διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, στήνοντας οδοφράγματα και ακόμη και ψεύτικους σταθμούς διανομής.
Επιπλέον, πηγές από το Times of Israel αναφέρουν ότι η Χαμάς έχει απειλήσει με σοβαρές συνέπειες όσους δέχονται βοήθεια από τους σταθμούς της GHF, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον έλεγχο επί των περιορισμένων πόρων.
Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει εκρηκτική, καθώς η ανθρωπιστική κρίση εντείνεται.
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz σημειώνει ότι η πρόσφατη μερική άρση του αποκλεισμού, που επέτρεψε την είσοδο περιορισμένων φορτηγών με αλεύρι, βρεφικές τροφές και ιατρικά εφόδια, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η Χαμάς, από την πλευρά της, αρνείται τις κατηγορίες ότι κλέβει βοήθεια, ενώ τοπικές πηγές αναφέρουν ότι η απόγνωση οδηγεί τους κατοίκους σε ακραίες ενέργειες, όπως η λεηλασία αποθηκών.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για επικείμενο λιμό.
Η πρόσφατη εισβολή στην αποθήκη της Χαμάς υπογραμμίζει την απελπισία των Γαζαίων και την ένταση μεταξύ των κατοίκων και της οργάνωσης, καθώς η μάχη για επιβίωση συνεχίζεται εν μέσω του πολέμου.























































