Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινός Υπουργός Άμυνας: «Αναγκαία η παραμονή των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία»

Ιρακινός Υπουργός Άμυνας: «Αναγκαία η παραμονή των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ, Θάμπετ αλ-Αμπάσι, δήλωσε την Παρασκευή 06/06 ότι η παρουσία των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία παραμένει αναγκαία, καθώς ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό, κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya/Al Hadath, ο αλ-Αμπάσι υπογράμμισε πως η ασφάλεια του Ιράκ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια της Συρίας, ιδίως όσο παραμένει ενεργή η απειλή από τα κατάλοιπα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση έντεκα ετών από την κατάληψη της επαρχίας Νινευή από τους τζιχαντιστές του ISIS, τόνισε ότι η στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία εξακολουθεί να είναι καθοριστικής σημασίας.

Ειδική αναφορά έκανε στον καταυλισμό αλ-Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, όπου διαμένουν συγγενείς μελών του ISIS, χαρακτηρίζοντάς τον μόνιμη εστία ανησυχίας για το Ιράκ.

Αποκάλυψε πως η ιρακινή κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Δαμασκό –μέσω της Τουρκίας– να κλείσει ο καταυλισμός.

Το επίκεντρο του προβλήματος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι αλλοδαποί κρατούμενοι, κυρίως Ευρωπαίοι, των οποίων οι κυβερνήσεις αρνούνται να τους επαναπατρίσουν.

Αναφερόμενος και στα εσωτερικά της Συρίας, ο αλ-Αμπάσι σημείωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σχετικά με την ενσωμάτωσή τους στο συριακό υπουργείο Άμυνας παραμένουν σε τέλμα.

Παρ’ όλα αυτά, εξέφρασε την υποστήριξη της Βαγδάτης στη συνέχιση της επιχείρησης Inherent Resolve, θεωρώντας την κρίσιμη για την εξουδετέρωση του ISIS.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό συνεχίζεται.

Όπως είπε, η Βαγδάτη δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση για αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των συμμαχικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Ωστόσο, αναμένεται η αποχώρηση ορισμένων στρατιωτικών μονάδων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη μεταβίβασή τους στην Περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Καταλήγοντας, ο Θάμπετ αλ-Αμπάσι δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη εκ μέρους της Ουάσιγκτον για αλλαγή στρατηγικής ή πρόθεση ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο συγκλονιστικός λόγος του Πατριάρχη Αντιόχειας στην κηδεία των Ελληνορθόδοξων θυμάτων – «Αυτό που συνέβη είναι σφαγή. Το επαναλαμβάνω, είναι σφαγή»

Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης Ι΄: «Μια μαζική σφαγή με όλη τη σημασία της λέξης»

Ο Φαραντούρης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει στελέχη των ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας στη Δαμασκό – Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κάλας για τη σφαγή στην εκκλησία

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σαράγια Ανσάρ αλ-Σούννα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό

ΥΠΕΞ: Συστάσεις στους Έλληνες πολίτες για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr