ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών,


















































Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές
Ο Μητσοτάκης στα 52α γεννέθλια της ΝΔ... σε «ταραγμένα νερά» και με ηχηρές απουσίες
Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η γυναίκα του ως αρχηγικά μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε τον e-ΕΦΚΑ
Χανιά: 39χρονη Αμερικανίδα συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα
Η Σαουδική Αραβία εξαπολύει την μεγαλύτερη επίθεσή της στην Υεμένη εδώ και χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν αρκετούς πολίτες, Κούρδους, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την ισραηλινή Μοσάντ, όπως μετέδωσε το ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Τασνίμ.
Σύμφωνα με τις Αρχές, κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων, συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, πλαστικών εκρηκτικών και διαφόρων τύπων πυρομαχικών.
Η κουρδική μειονότητα στο Ιράν αποτελεί περίπου το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με διάφορες πηγές.
Με βάση εκτιμήσεις πληθυσμού του Ιράν, που κυμαίνεται μεταξύ 80 και 88,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ο αριθμός των Κούρδων υπολογίζεται σε 8 έως 10 εκατομμύρια άτομα.
Οι Κούρδοι στο Ιράν ζουν κυρίως στις δυτικές και βορειοδυτικές επαρχίες, όπως το Κουρδιστάν, το Κερμανσάχ, το Δυτικό Αζερμπαϊτζάν και το Ιλάμ, με σημαντική παρουσία σε ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία.























































