Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: «Μεγάλη πρόοδος στη Ρωσία» – Γουίτκοφ: «Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας»

Τραμπ: «Μεγάλη πρόοδος στη Ρωσία» – Γουίτκοφ: «Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Μεγάλη πρόοδος στη Ρωσία. Μείνετε συντονισμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η ανάρτηση αυτή έρχεται λίγο μετά τη σύνοδο κορυφής στην Αλάσκα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του τη Δευτέρα 18/08, στον Λευκό Οίκο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λίγο πριν από την τελευταία του ανάρτηση, ο Τραμπ εξαπέλυσε, μέσω της ίδιας πλατφόρμας, επίθεση κατά των αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης και των Δημοκρατικών, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

«Αν κατάφερνα η Ρωσία να παραδώσει τη Μόσχα ως μέρος της συμφωνίας, τα Fake News και οι συνεταίροι τους, οι Ριζοσπάστες Αριστεροί Δημοκρατικοί, θα έλεγαν ότι έκανα ένα τρομερό λάθος και μια πολύ κακή συμφωνία.

»Γι’ αυτό είναι τα FAKE NEWS! Επίσης, θα έπρεπε να μιλούν για τους 6 πολέμους που μόλις σταμάτησα!!!», έγραψε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ανάρτησή του με έμφαση.

Παράλληλα, ο ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία, Στιβ Γουίτκοφ, αποκάλυψε ότι ο Τραμπ και ο Πούτιν κατέληξαν σε συμφωνία για την παροχή «ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας» προς την Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τον τερματισμό του πολέμου.

«Συμφωνήσαμε σε ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας», τόνισε ο Γουίτκοφ, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι εγγυήσεις «αλλάζουν τα δεδομένα».

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η Ρωσία προχώρησε σε εδαφικές «παραχωρήσεις» για πέντε ουκρανικές επαρχίες.

«Οι Ρώσοι έκαναν ορισμένες παραχωρήσεις στις συζητήσεις στη σύνοδο της Αλάσκας αναφορικά με τις πέντε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Υπάρχει μια σημαντική συζήτηση για το Ντονέτσκ και τι θα συμβεί εκεί», δήλωσε.

Ο Γουίτκοφ εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για τη συνάντηση της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ θα συνομιλήσει με τον Ζελένσκι, παρουσία και Ευρωπαίων ηγετών.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια παραγωγική συνάντηση τη Δευτέρα, ότι θα καταλήξουμε σε πραγματική συναίνεση, ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους Ρώσους και να προωθήσουμε αυτήν την ειρηνευτική συμφωνία και να την ολοκληρώσουμε», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr