Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς δέχεται νέο σχέδιο 60ήμερης εκεχειρίας στη Γάζα· μεσολαβητές: «Η μπάλα στο γήπεδο του Ισραήλ»

Η Χαμάς δέχεται νέο σχέδιο 60ήμερης εκεχειρίας στη Γάζα· μεσολαβητές: «Η μπάλα στο γήπεδο του Ισραήλ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαμάς ενημέρωσε τους Αιγύπτιους και Καταριανούς μεσολαβητές ότι αποδέχεται ένα νέο πλαίσιο εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές και Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Τα πρακτορεία Ρόιτερς και Associated Press αναφέρουν ότι η αποδοχή έχει διαβιβαστεί επίσημα στο Ισραήλ, με τους μεσολαβητές να πιέζουν για ταχεία απάντηση.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση (σύμφωνα με δημοσιεύματα):

Μια 60ήμερη εκεχειρία, σταδιακή απελευθέρωση ομήρων και σημαντική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, με παράλληλες διαπραγματεύσεις για μια ευρύτερη συμφωνία τερματισμού του πολέμου κατά τη διάρκεια της παύσης.

Αρκετά Μέσα προσθέτουν ότι η αρχική φάση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απελευθέρωση 10 ζωντανών ομήρων και 18 σορών, σε αντάλλαγμα για Άραβες τρομοκράτες.

Η θέση του Ισραήλ: Η Ιερουσαλήμ δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη απάντηση.

Πρόσφατα μηνύματα από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και ανώτερους αξιωματούχους υποδεικνύουν προτίμηση για μια «εφάπαξ» απελευθέρωση όλων των ομήρων και επιμένουν στην αποστρατικοποίηση και νέα διακυβέρνηση στη Γάζα.

Παράλληλα, ο στρατός προετοιμάζει μεγάλη επιχείρηση στη πόλη της Γάζας, κίνηση που οι μεσολαβητές θεωρούν ότι μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ

Λευκός Οίκος: Θα πλήξουμε ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του

«Σε πλήρη ισχύ»: Ο Νετανιάχου διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τερματισμού του πολέμου

Σάρεν Χάσκελ Υφ. Εξωτερικών Ισραήλ για 25η Μαρτίου: «Η Ελλάδα, ως λίκνο της δημοκρατίας, συνεχίζει να εμπνέει έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο»

Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr