Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά από τρεισήμισι μήνες: Η Χαμάς επιβεβαίωσε την εξουδετέρωση του Μοχάμεντ Σινουάρ

Μετά από τρεισήμισι μήνες: Η Χαμάς επιβεβαίωσε την εξουδετέρωση του Μοχάμεντ Σινουάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου τρεισήμισι μήνες μετά από επίθεση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), η Χαμάς επιβεβαίωσε την εξουδετέρωση του Μοχάμεντ Σινουάρ, αδελφού του ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31/08, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε επίσημα την εξουδετέρωση του Μοχάμεντ Σινουάρ, ανώτερου στελέχους της οργάνωσης και αδελφού του Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση έγινε με δήλωση που συνοδευόταν από φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο Μοχάμεντ Σινουάρ μαζί με άλλα ανώτερα στελέχη τρομοκρατών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, με την ένδειξη «shaheeds».

Ο Σινουάρ εξουδετερώθηκε στα μέσα Μαΐου, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των IDF και της Σιν Μπετ (Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας), η οποία στόχευσε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, που βρισκόταν κάτω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα.

Επτά μήνες νωρίτερα, ο μεγαλύτερος αδελφός του, Γιαχία Σινουάρ, είχε επίσης εξουδετερωθεί.

Ενώ οι IDF είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του Μοχάμεντ Σινουάρ στα τέλη Μαΐου, η Χαμάς μόλις τώρα επιβεβαίωσε επισήμως το γεγονός, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες πέρα από τη δημοσιευμένη φωτογραφία.

Επιπρόσθετα, η Χαμάς δημοσίευσε αδημοσίευτο υλικό του Μοχάμεντ Ντέιφ, πρώην διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης, ο οποίος εξουδετερώθηκε τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, εξουδετερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30/08 σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε: «Αν ήταν εκεί, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επέζησε από αυτή την απόπειρα εξουδετέρωσης».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι αρχικές πληροφορίες για τη θέση του είχαν ληφθεί το βράδυ της Παρασκευής 29/08, με το χρονικό παράθυρο για την επίθεση να ανοίγει στις 5.30 μ.μ. του Σαββάτου.

«Αν υπήρχαν όμηροι στην περιοχή, η επίθεση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί», τόνισε ο αξιωματούχος.

Μόλις την Παρασκευή, ο Αμπού Ουμπάιντα είχε προειδοποιήσει ότι τα ισραηλινά σχέδια για την ανακατάληψη της πόλης της Γάζας θα έθεταν σε κίνδυνο τους ομήρους.

Ισχυρίστηκε ότι οι IDF και η ισραηλινή κυβέρνηση θα έφεραν την ευθύνη για την τύχη τους, απειλώντας ότι «κάθε όμηρος που σκοτώνεται σε επιθέσεις θα ανακοινώνεται με το όνομά του και τη φωτογραφία του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr