Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλγαρία: Δεν υπάρχει κρούσμα Έμπολα

Βουλγαρία: Δεν υπάρχει κρούσμα Έμπολα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διέψευσε το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας τις φήμες περί του πρώτου κρούσματος Έμπολα στη Βουλγαρία, που προκάλεσαν πανικό και οδήγησαν σε πολύωρες, έκτακτες εκπομπές των βουλγαρικών καναλιών.

Η διάψευση ήρθε διά στόματος του υπουργού Υγείας της Βουλγαρίας Πέταρ Μόσκοφ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσκοφ, το σύστημα Δημόσιας Υγείας της Βουλγαρίας πέρασε με επιτυχία ένα είδος “stress test” από το απόγευμα της Πέμπτης ως τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον “ύποπτο” φορέα έδειξαν κατηγορηματικά ότι η περίπτωσή του δεν σχετίζεται με την επιδημία του ιού Έμπολα.

Ο “ύποπτος” ασθενής εισήχθη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε νοσοκομείο της Σόφιας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο εξειδικευμένο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, ύστερα από τη δήλωσή του στους γιατρούς ότι επέστρεψε πρόσφατα από τη Σιέρα Λεόνε.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση του Επιτελείου Κρίσεως του υπουργείου Υγείας και άλλων αρμοδίων φορέων, με συνέπεια να τεθούν υπό προσωρινή απομόνωση όσοι πολίτες είχαν επαφή με τον ύποπτο φορέα του Έμπολα.

Στη σημερινή, έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Βούλγαρος υπουργός τόνισε ότι οι εξελίξεις απέδειξαν την ετοιμότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τον Έμπολα, σε περίπτωση της “πολύ απίθανης”, όπως χαρακτηριστικά είπε, περίπτωσης να εμφανιστεί η επιδημία στη Βουλγαρία.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές, σημείωσε ο κ. Μόσκοφ, θα συνεχίσουν να ενισχύουν το σύστημα έγκυρης προειδοποίησης και αντίδρασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλγαρία: Νεκρός Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Συνελήφθη 40χρονος Βούλγαρος στον Έβρο που παρίστανε τηλεφωνικά τον γιατρό κι έκλεψε 5.000 από ηλικιωμένο

Θεσσαλονίκη: 29χρονος Βούλγαρος πυγμάχος επιτέθηκε σε υπάλληλο ειρηνοδικείου

Βουλγαρία: Οκτώ Έλληνες τραυματίες σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με νταλίκα

Γιώργος Τσούνης: «Η περιοχή βρίσκεται σε σημαντικό σταυροδρόμι για τον ενεργειακό μετασχηματισμό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr