ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραλογισμός Μακρόν: Διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον μόλις παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί

Παραλογισμός Μακρόν: Διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον μόλις παραιτηθέντα  Σεμπαστιάν Λεκορνί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε ξανά πρωθυπουργό τον Σεμπαστιάν Λεκορνί, που είχε παραιτηθεί πριν τέσσερις ημέρες.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διόρισε τον Σεμπαστιάν Λεκορνί πρωθυπουργό και του ανέθεσε να σχηματίσει κυβέρνηση», ανακοίνωσε το Ελιζέ, δίχως να δώσει πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις του Μακρόν με τα κόμματα.

Ο πρόεδρος δίνει «λευκή επιταγή στον πρωθυπουργό», δήλωσαν από το περιβάλλον του Μακρόν, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο τέλος μιας εβδομάδας έντονων διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε ο Λεκορνί με διάφορες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να επιτύχει έναν συμβιβασμό για τη συγκρότηση κυβέρνησης ικανής να εγκρίνει τον προϋπολογισμό μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση στα Ηλύσια Πεδία μεταξύ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και των ηγετών των μετριοπαθών κεντροδεξιών, κεντροαριστερών και αριστερών κομμάτων -δηλαδή πλην της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν-Λικ Μελανσόν και της Εθνικής Συσπείρωσης των ΛεπένΜπαρντελά, με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να μην αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, εκτιώντας ότι ο Μακρόν δεν τους έδωσε σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Παρίσι-100 χρόνια ΔΟΔ: Μήνυμα στήριξης της υπ. Πολιτισμού της Γαλλίας – Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων παγκοσμίως

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr