Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ένταση στη Γάζα: Η Χαμάς αρνείται να παραδώσει τα όπλα

Νέα ένταση στη Γάζα: Η Χαμάς αρνείται να παραδώσει τα όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αφοπλισμός της Χαμάς, που προβλέπεται στο πλαίσιο του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με στόχο το τέλος του πολέμου στη Γάζα, είναι «εκτός συζήτησης», δήλωσε το Σάββατο 11/10 στο Γαλλικό Πρακτορείο ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Η προτεινόμενη παράδοση των όπλων είναι εκτός συζήτησης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε το ηγετικό στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Ισραήλ και η Χαμάς σύναψαν την Πέμπτη στην Αίγυπτο συμφωνία εκεχειρίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή και προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα εντός των επόμενων 72 ωρών με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.

Η συμφωνία βασίζεται σε ένα σχέδιο που ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ για να τεθεί τέλος σε δύο χρόνια καταστροφικού πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η δεύτερη φάση αυτού του σχεδίου 20 σημείων, στο επίκεντρο διαφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, αφορά τον αφοπλισμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης, την εξορία των μουτζαχεντίν και τη συνέχιση της σταδιακής αποχώρησης του Ισραήλ από τη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γκολάνι της Συρίας στις ΗΠΑ – Αμερικανική βάση στη Δαμασκό και $216 δισ. το κόστος ανασυγκρότησης

Βάναυσοι ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ και σεξουαλική κακοποίηση: Η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ αποκαλύπτει τα δυόμιση χρόνια αιχμαλωσίας της από την Κατάεμπ Χεζμπολάχ

Η ισραηλινή ανησυχία για τη Χεζμπολάχ: Τελεσίγραφο των ΗΠΑ με προθεσμία τον Νοέμβριο

Με drone μεταφέρονται λαθραία όπλα από την Αίγυπτο στο Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: Πολύ πιθανό να συναντηθώ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βουδαπέστη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr