ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς πήγαν στη «μαμά (τους)» Τουρκία – Συνάντηση Χαλίλ αλ Χάγια με Χακάν Φιντάν

Οι τζιχαντιστές της Χαμάς πήγαν στη «μαμά (τους)» Τουρκία – Συνάντηση Χαλίλ αλ Χάγια με Χακάν Φιντάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον ηγέτη της οργάνωσης στη Γάζα, Χαλίλ αλ-Χάγια (Khalil al-Hayya), ο οποίος βρίσκεται εκτός του θύλακα, συναντήθηκε το Σάββατο 01/11 με τον τουρκεμένο Κούρδο Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan), στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαμάς, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της οργάνωσης παρέδωσαν στις τουρκικές Αρχές ένα λεπτομερές έγγραφο που περιγράφει τις φερόμενες ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας από την έναρξή της τον προηγούμενο μήνα μέχρι σήμερα.

Δέσμευση για την εκεχειρία και τους ομήρους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλ-Χάγια τόνισε τη δέσμευση της Χαμάς στην εκεχειρία και, στο πλαίσιο αυτό, στη επιστροφή των σορών των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του τουρκικού ρόλου στην επίτευξη της συμφωνίας και ζήτησε τη συνέχιση των ανθρωπιστικών προσπαθειών.

Η χρονική συγκυρία της συνάντησης

Η συνάντηση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Φιντάν, με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Αλ-Χάγια, δεν είναι τυχαία.

Πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των αραβικών και ισλαμικών χωρών, την οποία αναμένεται να φιλοξενήσει η Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα 03/11, με θέμα την επόμενη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία – «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ιρανικές βάσεις εκτόξευσης και ενεργειακές εγκαταστάσεις μετά την επίθεση στα ΗΑΕ

Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS

Το Ισραήλ ανέπτυξε συστοιχίες του «Σιδηρού Θόλου» για την προστασία των Εμιράτων (ΗΑΕ) από το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr